Kevin Schijven Kevin Schijven
10/09/2020 15:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/09/2020 15:44

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zitten vast tussen wal en schip, zegt Peter Brandt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zitten vast tussen wal en schip, zegt Peter Brandt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Peter Brandt, een ervaren handelaar en koersanalist, sprak onlangs met Cointelegraph over de huidige toestand van de cryptocurrency markt. Brandt zegt dat de markt momenteel een beetje vastzit tussen wal en schip.
Volgens de analist draait de cryptocurrency-markt voornamelijk om bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). “Dat is waar het spel gespeeld wordt,” zegt Brandt. Bitcoin en ethereum zijn de grootste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie en hebben daarom een grote invloed op de rest van de markt.
In augustus stegen de koersen van beide cryptomunten nog naar jaarlijkse hoogtepunten. BTC steeg 17 augustus boven de $12.000 uit en ether piekte op 2 september rond $480. Een dag later begonnen beide koersen echter hard te dalen. Bitcoin dipte even onder de $10.000 en ethereum onder de $320.
De koersen van beide cryptocurrencies kwamen een sterke weerstand tegen rond deze zones waardoor de prijzen vooralsnog hierboven weten stand te houden. Volgens Brandt zit de markt “een beetje vast tussen wal en schip” door sterke weerstandniveaus aan beide zijden.

Het is niet verwonderlijk dat de markt nu een beetje richtingloos drijft. Ik verwacht eigenlijk niets voor de rest van het jaar. Ik denk dat de markt eerlijk gezegd een groot schokkerig bereik gaat ontwikkelen. Ik denk dat de kans groot is dat wanneer de prijs stijgt, de bulls opgewonden raken en daarna teleurgesteld zullen zijn. En als de prijs breekt, zoals in de afgelopen weken, zullen de bears opgewonden worden en uiteindelijk ook teleurgesteld zijn.

Aldus Brandt, die voorspelt dat de prijs van bitcoin de komende tijd tussen de $8.800 en $12.500 zal blijven hangen en ether tussen de $250 en $500. Hij geeft toe dat dit een groot bereik is.
Brandt is in de crypto-markt vooral bekend van het voorspellen van de grote crash begin 2018. Hij verbaasde vorige week zijn volgers toen hij meldde al zijn aandelen en bitcoin verkocht had vanwege de dalende koersen van beide die werd veroorzaakt door een stijgende dollar (USD).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie