Timo Bult Timo Bult
11/04/2019 06:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2019 06:30

Bitcoin (BTC) na hoopgevende beweging flink onderuit, ripple (XRP) ondergaat hetzelfde lot

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_maakt_hoopgevende_bewegind_ripple_in_het_rood

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren zagen we vooral veel lichte stijgingen op de crytpomarkt, en even leek het erop dat we weer een enorme prijssprong zouden gaan zijn. Bitcoin (BTC) brak namelijk een belangrijke resistance. Ripple (XRP) heeft het op dit moment echter moeilijk.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC)

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $5.193 op Bitfinex na 2,2% te zijn gedaald. De afgelopen dagen zagen we dat het prijsniveau rond $5.330 een lastige resistance was voor bitcoin. Tot drie keer toe testte BTC dit prijsniveau, en drie keer lukt het niet om het te doorbreken. Gisteravond leek dat toch eindelijk te lukken.
Binnen iets meer dan een uur steeg bitcoin van ongeveer $5.290 naar een nieuwe all time high (ATH) voor 2019 op $5.488. Het leek er dus even op dat bitcoin een nieuwe sprong zou gaan maken, zoals we dat op 2 april ook zagen. Echter gebeurde het tegenovergestelde.
Waar veel traders waarschijnlijk kooporders open hadden staan vlak boven de eerdergenoemde resistance, besloten veel van hen om hun winsten te pakken toen bitcoin een nieuwe ATH voor 2019 vormde. BTC corrigeerde na de kleine rally recht naar beneden. Daarbij werden zelfs de supports op $5.200, $5.150 en $5.100 gebroken. Een low werd gevormd op ongeveer $4.950. Op dit moment is het onduidelijk of bitcoin weer boven de support van $5.200 uit kan komen. De support op $5.150 is daarom belangrijk om in de gaten te houden.

Advertentie

Ripple (XRP)

Waar bitcoin een sterke stijging zag, was dat bij ripple (XRP) minder het geval. Ripple stoeit al enkele dagen met de resistance op $0,3630. Nadat XRP deze resistance voor ongeveer de vijfde keer aantikte, corrigeerde de koers sterk naar beneden.
Nadat XRP recht naar beneden dook, leek de support op $0,3520 redding te bieden, maar na enkele uren werd ook dit prijsniveau gebroken. Het gevolg was een nog verdere keldering van de XRP prijs.
Ripple vond uiteindelijk support op $0,3300, en is sindsdien weer iets omhoog geklommen. Op dit moment staat XRP 4,5% in de min met een prijs van $0,3378 op Bitfinex.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie