Timo Bult Timo Bult
21/03/2019 08:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2019 08:55

Bitcoin (BTC) sterk boven de $4.000, altcoins bullish; einde crypto winter?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren zagen we eigenlijk alleen maar rode cijfers, met alle top 10 cryptocurrencies licht in de min. De top 10 lijkt deze dalingen op dit moment weer goed te maken waardoor een nieuwe bullish prijsbeweging weer tot de mogelijkheden behoort. In dit artikel kijken we kort naar koersen van bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), Stellar (XLM) en TRON (TRX).

Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) wist vorige vrijdag knap boven die belangrijke psychologische grens van $4.000 uit te breken. BTC handelt sindsdien in een krappe prijsrange, iets wat in het verleden vaak leidde tot een scherpe daling van de koers. Het volume is nu echter op een belangrijk punt aangekomen. Het is aannemelijk dat het volume zal gaan stijgen wat kan leiden tot meer volatiliteit.


Op dit moment is bitcoin (BTC) $4.129,70 waard op Bitfinex. Zowel op de dagelijkse als de 4-uurs grafiek zit de koers in een stijgend trendkanaal, met de volgende resistance op $4.250. Deze resistance is het hoogste prijsniveau van dit jaar, welke de koers eind februari aan wist te tikken. Een belangrijk support niveau dat traders in de gaten moeten houden in het geval dat de koers toch weer onderuit gaat ligt op $3,939.

Advertentie

Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin cash (BCH) wist het resistance niveau op $165 te bereiken maar de bulls wisten de koers hier niet doorheen te drukken. Sindsdien is BCH teruggezakt naar support op $158. De koers kaatste hier vanaf en steeg vervolgens weer naar op dit moment $160,91. De volgende belangrijke resistances liggen op $165 en $170. Het zal de komende uren gaan blijken of de bulls het voor kunnen elkaar krijgen deze resistances te doorbreken.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Stellar (XLM)

Stellar (XLM) wist deze week knap boven de $0,1100 te kruipen en is op dit moment $0,1116 waard. XLM consolideert nu iets en lijkt zich op te maken voor een verdere stijging. Belangrijke prijsniveaus om in de gaten te houden zijn op dit moment $0,1150 en $0,1160.

Whales blijven massaal Bitcoin kopen in aanloop van halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

TRON (TRX)

TRON (TRX) is op dit moment $0,0229 waard waarmee het dus weer boven de support op $0,0220 komt. Op dit moment is er niet heel veel ruimte voor TRX voor een verdere koersstijging, met een belangrijke resistance op $0,230. Daar zullen de bears weer om de hoek komen kijken. Op dat moment is de support op $0,0220 belangrijk van waar de koers mogelijk verder kan gaan stijgen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie