Timo Bult Timo Bult
04/07/2020 07:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2020 07:23

Bitcoin (BTC) whale: 'Massa-extinctie van shitcoins voor volgende bitcoin rally waarschijnlijk'

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) whale: 'Massa-extinctie van shitcoins voor volgende bitcoin rally waarschijnlijk'

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptomarkt bestaat uit een grote hoeveelheid cryptocurrencies. Daarvan is bitcoin (BTC) sinds de opkomst van deze markt de absolute grootste met op het moment van schrijven een marktkapitalisatie van $166,9 miljard. Toch zijn er zo nu en dan schommelingen waar te nemen waarbij bitcoin soms een deel van zijn dominantie inlevert, of juist nog dominanter wordt. Volgens een bekende whale zullen veel altcoins voor de volgende bitcoin rally echter eerst flink terugzakken.
De whale, Joe007 genaamd, kreeg op Twitter de vraag voorgeschoteld wat hij verwacht van een mogelijk nieuw altseason, of altseizoen, een periode waarin altcoins veel stijgen en bitcoin een deel van zijn dominantie inlevert. Joe007 was hier duidelijk over, veel altcoins zullen het niet redden:

Mijn mening is dat een shitcoin massa-extinctie waarschijnlijk vooraf zal gaan aan de volgende Bitcoin-rally. Maak ervan wat je wilt.


Joe007 is een bekende whale met grote hoeveelheden bitcoin in bezit. Zo zou hij in sommige maanden miljoenen dollars winst hebben gemaakt met slimme bitcoin trades. Toch zijn niet veel mensen blij met whales, zij hebben namelijk een behoorlijke invloed op de prijs. Desalniettemin is de mening van Joe007 interessant en heeft het wellicht enige waarde.
Een aantal ontwikkelingen omtrent het Bitcoin-netwerk zouden de stelling van Joe007 kunnen onderbouwen. Zo is de waarde van de dagelijks verstuurde bitcoin in het tweede kwartaal gestegen naar gemiddeld 2 miljard dollar per dag.
En dat is nog niet alles. Het aantal dagelijks actieve wallets is namelijk tot een tweejaarlijks hoogtepunt gestegen, blijkt uit gegevens van Santiment. Ten slotte bereikte ook het aantal dagelijks nieuw aangemaakte wallets een hoogtepunt. Dergelijke ontwikkelingen kunnen een positief signaal zijn aangezien meer traders de markt lijken te betreden en de activiteiten toenemen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie