Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin cash (BCH) krijgt mogelijk te maken met een nieuwe fork

Na een hard fork gehad te hebben in op 1 augustus, 2017, komt nu mogelijk de volgende fork eraan voor bitcoin cash (BCH). De nieuwe fork is het werk van Bitcoin ABC en staat op de planning voor 15 november 2020. De blockchain wordt wederom uitgesplitst, de ophef in de community en onderlinge strijd is daarmee losgebarsten.

Op de nieuwe blockchain wordt een nieuwe infrastructuur geïmplementeerd, miners moeten vanaf dan belastingen betalen. Er is ook een nieuw funding plan (IFP) geïntroduceerd door CEO, Jiang Zhuoer begin 2020. Rondom de nieuwe financieringsplannen is veel ophef ontstaan, ook de nieuwe mining difficulty zorgde voor ophef.

- Advertentie -

Bitcoin Cash heeft destijds al de keuze gemaakt om de mining difficulty aan te passen per block dat gemined wordt. In tegenstelling tot bitcoin waarvan elke 2016 blocks de moeilijkheidsgraad wordt aangepast.

Om een meer consistente block productie te bevorderen kwam hoofdontwikkelaar, Aumary Sechet met een nieuw algoritme genaamd ‘Grasberg’. Dit algoritme bevordert dus niet alleen de productie maar ook de winst van het minen. De totale coin uitgifte wordt ook beter voorspelbaar door het nieuwe algoritme. Tijdens een meeting die plaatsvond op 4 augustus tussen ontwikkelaars van Bitcoin Cash liep het een beetje uit de hand volgens Chris Pacia, OpenBazaar.

De mede-oprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, reageerde op de spanningen rondom Bitcoin Cash. Hij had verwacht dat de ontwikkeling van Bitcoin Cash vooruit zou gaan toen Craig Wright opstapte.

Bitcoin Cash is naderhand uitgesplitst in november 2018, met een crypto tot gevolg die de visie van Craig Wright volgde, Bitcoin Satoshi Vision (BSV) was hiervan het product. De eigenaar van ViaBTC, Haipo Yang, gaf onlangs aan dat hij zelf ook en hard fork wil genaamd “Bitcoin Cat”.

“Ik overweeg om een nieuwe bitcoin cash fork te ontwikkelen, genaamd Bitcoin Cat. Het is een tijdelijke naam. Een kat is schattig en ongevaarlijk, er zal geen hoe dan ook geen oorlog zijn.” Aldus Haipo Yang

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.098,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.098,20 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...