Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
30/07/2020 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2020 09:44

Bitcoin exchange Coinbase biedt nu rente op de DAI stablecoin tegoeden van klanten in Nederland

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin exchange Coinbase biedt nu rente op de DAI stablecoin tegoeden van klanten in Nederland

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gebruikers van de cryptocurrency exchange Coinbase die woonachtig zijn in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk, Spanje of Australië hebben de mogelijkheid gekregen om rente te ontvangen over het aantal DAI stablecoin wat ze op hun wallet hebben staan. Het percentage rente wat gebruikers kunnen verdienen is momenteel 2%. Dit kwam naar voren in een recent persbericht van Coinbase.
“Vandaag introduceren wij DAI Rewards, met een 2% APY (Annual Percentage Yield) voor alle bewoners van de VS, Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk, Spanje en Australië.” aldus Coinbase.
Alle bewoners die in aanmerking komen voor de beloning kunnen al beginnen met DAI Rewards vanaf de eerste euro of dollar die ze op hun account zetten. Het is mogelijk deze te versturen vanaf een externe wallet. De eerste beloningen worden verstrekt na 5 werkdagen. Na deze periode ontvang je dagelijks je rente. Gebruikers hebben direct toegang tot hun beloning zodra het op hun account staat. De gebruiker blijft volledig eigenaar van de tegoeden en kan er ten alle tijden bij.
De DAI Stablecoin, die altijd $1 waard is, is een belangrijk onderdeel van het MakerDAO leensysteem. MakerDAO is onderdeel van de Decentralized Finance (DeFi) sector. De laatste populaire ontwikkeling op het Ethereum (ETH) netwerk. DeFi staat er voornamelijk om bekend verschillende vormen van financiële dienstverleningen te verstrekken zonder derde partij. Denk hierbij aan het verstrekken van leningen in verschillende vormen.
Afgelopen jaar lanceerde Coinbase een soortgelijk systeem voor alle gebruikers die USD coin (USDC) in hun account hebben staan. Echter besloten ze later om de rente 90% omlaag te schroeven. DAI is onlangs aangekondigd op de exchange via Coinbase Earn, het educatieve platform van Coinbase. Op dit platform is het mogelijk voor gebruikers om informatieve video’s te bekijken waarvoor zij de crypto zelf als beloning krijgen.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie