Bitcoin markt wordt angstig en bearish in anticipatie op CPI vandaag

Bitcoin (BTC) dook in de afgelopen 24 uur weer een stukje dieper. De markt verwacht dat dit in anticipatie is op de volgende publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI).

Deze inflatiecijfers worden later vandaag gepubliceerd en zorgen ervoor dat investeerders momenteel zeer terughoudend zijn. Het handelsvolume neemt weer af en de angst neemt flink toe.

Bitcoin koers daalt met 3,8%

De bitcoin koers maakte maandagochtend nog een flinke stijging, maar werd vervolgens, net als enkele weken geleden, vlak boven $24.000 afgewezen.

Het lukte bitcoin gisterenochtend ook niet om boven $23.800 stand te houden en de koers begon toen fors te dalen. Bitcoin leek even wat houvast te vinden rond $23.200, maar zakte daar afgelopen nacht ook doorheen en bereikte uiteindelijk een dieptepunt rond $22.800. Op meerdere beurzen dipte bitcoin zelfs onder $22.700.

De afgelopen paar uur is bitcoin voorzichtig aan het stijgen. De BTC prijs komt momenteel uit op $22.990 op KuCoin en €22.530 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 3,8% in de min.

Bitcoin terug naar 200-weken moving average

Dat betekent dat bitcoin wederom terug is gevallen naar die beruchte 200-weken moving average, die momenteel rond $22.960 ligt. Deze grens diende recent voor het eerst in de geschiedenis van bitcoin als weerstand, maar leek onlangs terug om te zijn geslagen in support. Kan bitcoin hier wederom standhouden?

Dit was ook de zone waar whales deze zomer flink ingekocht hebben, meldt analist Whale Map. Dat zou inmiddels de support in dit gebied moeten versterken. Analist Whale Map vraagt zich dan ook af of we wederom een stuiter zullen zien vanaf dit punt.

Bearish signalen voor bitcoin

Analist BTCfuel waarschuwt daarentegen dat de relative strength index (RSI) een zogeheten rising wedge, of stijgende wig, patroon maakt. In het verleden leidde dat tot een correctie. Volgens de analist kan de koers zelfs onder $19.000 dan weer vallen.

Ook de zogenaamde funding rate voor bitcoin derivaten wordt weer negatief. Het toont aan dat het sentiment onder investeerders meer bearish wordt. Het kan ook echter leiden tot een short squeeze.

Amerikaanse CPI houdt bitcoin markt in spanning

De Amerikaanse CPI wordt vandaag om 14.30 gepubliceerd. Het kan dus een zeer spannende dag nog worden voor crypto: de bitcoin koers reageerde dit jaar al meerdere malen vrij heftig op deze inflatiecijfers.

De markt hoopt dat de inflatie in de VS, die afgelopen maand op 9,1% uitkwam, inmiddels gepiekt is. De verwachting is dat de inflatie mogelijk is gedaald naar 8,7%, al is dat natuurlijk nog steeds zeer hoog. Als de inflatie tussen 8,7% en 9,1% uitpakt, dan zal de reactie van de markt waarschijnlijk meevallen.

Mocht de inflatie echter toch hoger uitpakken, dan slaat de paniek wellicht weer toe. De markt gaat dan weer over extreme renteverhogingen speculeren en investeerders zullen hun geld uit meer risicivolle activa trekken.

Mocht de inflatie juist nog lager uitpakken, dan zouden de markten wel eens flink kunnen stijgen. Houd er rekening mee dat er geen meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC) is deze maand. Die volgt pas weer medio september.

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie