Kevin Schijven Kevin Schijven
03/08/2023 09:49 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/08/2023 09:49

Bitcoin, XRP en meer bloeden, maar deze 3 crypto trotseren de trend

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Nu is het beste moment voor altcoins, zegt top crypto-analist uit NL

Foto: WHYFRAME/Shutterstock

De crypto markt vangt wederom een klap en vandaag staan meerdere grote munten bijna 5 procent in het rood. Veel altcoins blijven langzaamaan bloeden en de totale marktkapitalisatie van crypto zakt met 1,8% naar $1,208 biljoen.

Toch zitten er weer een aantal uitzonderingen tussen in de top 100 grootste cryptovaluta. We hebben namelijk drie munten die de afgelopen weken zeer sterk presteren en ook vandaag weer dik in de plus staan.

Ethereum wordt dé keuze voor institutionele beleggers met ETF in mei
 • icon-ethereum
  Ethereum nieuws

Bitcoin koers terug naar $29.000

Bitcoin (BTC) piekte kort boven $30.000 uit en dipte vervolgens weer kort onder $29.000. Dat heeft mogelijk te maken een dreigende aanklacht tegen Binance, whales die winst pakken en een kredietverlaging van de VS.

Alhoewel de koers momenteel nog rond de $29.000 standhoudt, worden analisten langzamerhand meer bearish op de korte termijn. Met een prijs van $29.100 staat BTC momenteel 1,2% in de min.

Advertentie

Ethereum koers volgt nauw bitcoin

Ethereum (ETH) volgt nog altijd nauw het pad van bitcoin en dipte gisterenavond helemaal naar $1.820. Op het moment van schrijven hangt de ETH koers vlak boven $1.833 en staat daarmee 1,3% in de min.

Megabeurs introduceert nieuwe euro Bitcoin- en Ethereum-opties
 • icon-ethereum
  Ethereum nieuws

Litecoin en XRP hardste dalers rode crypto top 10

In de top houdt daarna tron (TRX) het sterkst stand, maar zakt alsnog met 1,5% naar $0,0765. Binance coin (BNB) daalt echter al met 2,5% naar $239. Solana (SOL) zakt zelfs met 3,9% naar $22,7.

Cardano (ADA) staat maar liefst 3,8% in de min vandaag en komt rond $0,295 uit. Ripple (XRP) staat al 4,7% in de min en daalt naar $0,66. Dogecoin verliest ook 4,7% van zijn waarde en komt rond $0,073 uit.

Litecoin (LTC) is echter de grootste verliezer vandaag, ondanks dat het netwerk gisteren nog de langverwachte ‘halving’ onderging. Toch is dat geen grote verrassing, aangezien dit ook tijdens de vorige halving van LTC gebeurde. LTC zakt met 5,6% naar $86.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
 • Advertentie
 • Bitvavo

Sui en compound hardste dalers crypto top 100

In de top 100 hebben we nog meer koersen die flink dalen. Zo staan bitcoin cash (BCH), bitcoin sv (BSV), radix (RDX), stellar (XLM) en chainlink (LINK) zo’n 5% in de min. Sui (SUI) daalt zelfs met meer dan 6% en compound (COMP) met bijna 7%.

Ethereum transactiekosten exploderen weer door nieuwe crypto hype
 • icon-ethereum
  Ethereum nieuws

3 harde stijgers in top 100: XDC, Kaspa & Flex Coin

Niet alles kleurt rood vandaag, we hebben zelfs een paar sterke stijgers. Alhoewel XDC momenteel hard daalt vanaf de top rond $0,086, staat de koers alsnog 6% in de plus vandaag. Met een prijs van $0,073 staat XDC zelfs bijna 130% in de plus in de afgelopen 30 dagen.

Kaspa (KAS) staat met een prijs van $0,0459 vandaag bijna 11% in de plus. De KAS koers bereikt zelfs een nieuwe all-time high enkele uren geleden van $0,048. KAS staat ongeveer 95% in de plus ten opzichte van 30 dagen geleden.

Buiten de top 100 vinden we overigens open exchange token (OX) zelfs 27% in de plus staan, maar de grote winnaar van de dag vinden we in de top 100: flex coin (FLEX). De FLEX koers komt vanochtend boven $7 uit en staat daarmee bijna 30% in de plus vandaag. FLEX is met ongeveer 80% gestegen in de afgelopen 30 dagen.

Megabeurs introduceert nieuwe euro Bitcoin- en Ethereum-opties
 • icon-ethereum
  Ethereum nieuws

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie