Ivo Melchers Ivo Melchers
29/08/2023 12:54 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2023 11:56

Bitvavo blijft groeien: Ontdek de 2 nieuwe crypto

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitvavo blijft innoveren: ontdek de 2 nieuwe crypto

Foto: Bitvavo

De Nederlandse cryptobeurs Bitvavo toont momenteel een opvallende mate van activiteit. Het crypto nieuws staat de afgelopen tijd namelijk regelmatig in het teken van nieuwe toevoegingen aan het ruime crypto-aanbod. De grootste beurs van ons land heeft vandaag wederom de komst van twee nieuwe cryptomunten naar buiten gebracht. GMX (GMX) en JasmyCoin (JASMY) zijn vanaf nu verhandelbaar op het handelsplatform. Na het lezen van dit artikel weet je exact wat deze projecten inhouden.

Mocht je nog geen account hebben bij Bitvavo, dan kun je nu profiteren van een leuke welkomstbonus. Door te registreren via deze link ontvang je gratis 10 euro op je account. Deze kun je vervolgens uitgeven aan welke crypto je maar wil.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

GMX: crypto DEX

GMX is een decentralized exchange, ook wel DEX genoemd, dat in september 2021 werd gelanceerd op het Ethereum (ETH) schalingsnetwerk Arbitrum (ARB). Wanneer je de geschiedenisboeken verder induikt, kom je erachter dat GMX een rebranding is van de in 2017 gelanceerde Gambit exchange. In januari 2022 werd GMX tevens uitgerold op het netwerk van Avalanche (AVAX), wat ook een Ethereum Virtual Machine (EVM)-compatibele blockchain is.

GMX is een gedecentraliseerde spot- en perpetual exchange die gebruikers in staat stelt om zonder tussenkomst van derden direct vanuit hun wallet te handelen. Handelaren in perpetuele contracten kunnen bovendien tot 50x leverage gebruiken op GMX.

De GMX-token is zowel een utility als een governance token. Bezitters van GMX-tokens krijgen inspraak in de besluitvorming om zo invloed uit te oefenen op de toekomst van de DEX.

Bovendien kan de token gestaket worden om onder andere recht te krijgen op 30 procent van alle gegenereerde handelsvergoedingen. Naast de GMX-token beschikt het platform ook over de GMX Liquidity Provider Token (GLP) die gebruikers ontvangen wanneer zij liquiditeit verschaffen voor het platform. 70 procent van alle handelskosten gaan naar bezitters van deze GLP-tokens.

Advertisement

JasmyCoin: op Ethereum gebaseerde token

JasmyCoin is een zogenoemde ERC-20 token, ofwel een token dat op de blockchain van Ethereum draait. Jasmy Coin is gelanceerd door Jasmy Inc, een bedrijf gerund door voormalige leidinggevenden van Sony, en vond net als GMX in 2017 het levenslicht.

Het Jasmy platform creëert en onderhoudt een infrastructuur waarmee gegevenseigenaren hun data veilig kunnen opslaan en uitwisselen en biedt gebruikers de mogelijkheid om volledige controle te hebben over wie toegang heeft tot deze gegevens. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om het gebruik van persoonsgegevens te traceren en deze tevens tijdens gebruik te anonimiseren.

Gebruikers kunnen hun persoonlijke gegevens uploaden naar de zogenoemde Jasmy Personal Data Locker (PDL) in ruil voor JASMY-tokens, terwijl bedrijven JASMY-tokens juist gebruiken om toegang te krijgen tot deze gegevens.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement