Erik Juffermans Erik Juffermans
16/08/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/08/2023 13:00

Bitvavo list nieuwe crypto die vandaag al 3.000% steeg

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Twee onbekende crypto stoeien met bitcoin om toppositie op Bitvavo

Foto: Bitvavo

Bitvavo pakt lekker door. De crypto exchange van Nederlandse bodem heeft vandaag opnieuw een crypto aan zijn inmiddels zeer ruime aanbod toegevoegd. Het gaat om Sei (SEI), de cryptomunt van het nieuwe gelijknamige netwerk. In dit artikel nemen we een kijkje naar dit project. Ook heeft Bitvavo een cadeautje voor onze lezers.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat is Sei crypto?

Wat is Sei precies? Sei beweert de allersnelste blockchain op de markt te zijn. Met 20 duizend transacties per seconde en een halve seconde aan verwerkingstijd per transactie laat het momenteel giganten als Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) achter zich. Een andere blockchain die qua snelheid enigszins in de buurt komt is Solana (SOL).

Ten tweede is Sei een proof-of-stake blockchain. Transacties worden dus gevalideerd door staking nodes. Dit wordt over het algemeen gezien als een stuk duurzamer dan proof-of-work blockchains zoals Bitcoin. Stakers verbruiken een stuk minder energie dan miners. Toch bestaat de kans Bitcoin in de toekomst CO2 negatief kan worden. Lees hier hoe dat zit.

Is Sei de allersnelste crypto?

Wat vaak een probleem is bij zeer snelle blockchains, is dat deze snelheid ten koste gaat van de veiligheid en transparantie. Dat maakt Bitcoin zo interessant. Hoewel het een trage blockchain is, is de transparantie en simpliciteit ongeëvenaard. Sei lost dit dilemma op met extreem hoge veiligheidseisen. Het geeft aan de blockchain beveiligd te hebben met behulp van “enkele van de grootste instituties”. Volgens Sei zelf is veiligheid de grootste prioriteit.

Gisteren noteerden grote beurzen als Binance en Bybit al de token. Sindsdien steeg de koers volgens Coinmarketcap al met een ongekende 3.000%. De koers maakt echter momenteel een correctie, maar staat alsnog 50% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden.

Zojuist heeft Bitvavo dus ook de token genoteerd en kun je de nieuwe crypto dus op een Nederlandse beurs verhandelen. Ben je nog geen klant bij Bitvavo, dan heb je geluk. Nieuwe aanmeldingen krijgen namelijk momenteel een welkomstcadeautje van 10 euro. Klik hier om je aan te melden bij Bitvavo en ontvang direct de 10 euro.

Disclaimer: Dit is geen financieel advies. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt, zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement