Roy van Krieken Roy van Krieken
19/04/2024 15:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/04/2024 14:35

Blockchain-robots serveren koffie met een vleugje crypto-beloningen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
robot-blockchain-crypto

Foto: Shutterstock/Suwin66

De technologische vooruitgang in crypto staat niet stil en recentelijk kreeg dit een nieuwe dimensie tijdens een evenement in Dubai, waar volledig geautomatiseerde robots niet alleen koffie serveerden, maar ook ijs met strooisels, allemaal aangedreven door blockchain-technologie. Tegelijkertijd werden er crypto-beloningen gegeven voor elke kop koffie die werd geserveerd.

Programmatic Money: nieuwe generatie stablecoins van Nederlandse bodem
Programmatic Money: nieuwe generatie stablecoins van Nederlandse bodem

Blockchain en robots: een nieuwe synergie

Op het Token2049 event lanceerden Peaq, een layer-1 blockchain, samen met XMAQUINA en ELOOP een levende demonstratie van het tokeniseren van autonome, ‘waarde genererende’ robots. Deze robocafé demonstratie liet zien hoe bezoekers cryptobeloningen konden verdienen met elke verkochte kop koffie, wat illustreert hoe ver de integratie van crypto en alledaagse activiteiten kan gaan.

De toepassingen van dergelijke technologie zijn niet beperkt tot cafés. Volgens Mauricio Zolliker, medeoprichter en CEO van XMAQUINA, zijn er plannen om deze technologie uit te breiden naar andere sectoren zoals logistiek, landbouw, productie en zelfs milieumonitoring. Dit zou niet alleen economische groei kunnen stimuleren door nieuwe bedrijven te bevorderen, maar ook banen kunnen creëren in processen waar automatisering traditioneel banen zou kunnen vervangen.

Een geautomatiseerde crypto-toekomst

In plaats van slechts toeschouwers te zijn kunnen mensen daadwerkelijk deelnemers worden door te investeren in de technologieën die hun dagelijks leven zullen beïnvloeden. Dit is een belofte voor een meer inclusieve toekomst waarin automatisering niet als een bedreiging wordt gezien, maar als een kans voor iedereen om een belanghebbende te worden.

Uit een recent rapport van McKinsey blijkt dat automatisering het potentieel heeft om tegen 2030 bijna 375 miljoen banen weg te vagen. Voeg daar kunstmatige intelligentie (AI) aan toe en er zullen nog eens 12 miljoen banen verloren gaan in hetzelfde tijdsbestek. Maar volgens Zolliker is deze angst door de komst van nieuwe technologie wellicht wat overdreven.

“Iedereen wordt een belanghebbende, niet alleen de 1%, wat een duurzamere benadering van automatisering is dan de alternatieven,” vertelde Zolliger aan Cointelegraph.

Met deze ontwikkelingen in de blockchain-technologie is het duidelijk dat de toekomst van werk en interactie met technologie spannende nieuwe mogelijkheden biedt. Wat ons mogelijk te wachten staat, is een wereld waarin technologie ons niet alleen dient, maar waar we actief deel van uitmaken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie