Ivo Melchers Ivo Melchers
18/04/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2023 07:00

BNB chain update alarmlijst: momenteel 191 verdachte projecten en dApps

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Lista de alertas de la cadena BNB: 191 proyectos y dApps sospechosos

Foto: Primakov / Shutterstock.com

BNB Chain (BNB), de blockchain ontwikkeld door Binance, publiceert iedere vrijdag een zogeheten Red Alarm list die projecten en gedecentraliseerde applicaties (dApps) met een hoog risicogehalte, puur gebaseerd op de beoordeling van smart contracts, omvat. Deze projecten zouden bijvoorbeeld betrekking kunnen hebben op rug pulls of scams. Vaak komen de contracten van deze riskante dApps niet overeen met hun geadverteerde functies, waardoor gebruikers het risico lopen geld te verliezen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

191 risicovolle projecten op BNB Chain

Momenteel bevat deze lijst 191 verschillende projecten die ofwel worden verdacht van het uitgeven van valse tokens, hoge of ondoorzichtige belastingheffingen of simpelweg omdat hun websites of Twitter-profiel niet kan worden geopend.

Middels de zogenoemde Risk Scanner kunnen gebruikers elk smart contract op de BNB Chain scannen op risico’s. Van de projecten van de huidige Red Alarm list werden er drie – CycGo, Piston-token en Short Finance – gemarkeerd nadat ze ervan verdacht werden te zijn gefinancierd door activa afkomstig van Tornado.

Het is belangrijk om op te merken dat de proactieve waarschuwing van BNB Chain geen beleggingsadvies is en niet het risiconiveau van de onderliggende dApp weergeeft. In plaats daarvan is het bedoeld om gebruikers te helpen bij hun onderzoek voordat ze beslissingen nemen om ergens hun geld in te stoppen.

Advertentie

Gedecentraliseerde opslag op BNB Chain

Op 10 april begon BNB Chain tevens met het testen van BNB Greenfield, een interne poging om gedecentraliseerde opslagoplossingen te leveren. Dit testnet, genaamd Congo, biedt een robuuste basis voor ontwikkelaars en en de community om te verfijnen en op voort te bouwen in toekomstige testnet-versies. BNB Greenfield zal naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar op het mainnet gelanceerd worden.

BNB Greenfield is een innovatief blockchain- en opslagplatform dat de kracht van gedecentraliseerde technologie wil inzetten voor data-eigendom en de data-economie. Het is een gedecentraliseerde, open-source opslag chain met BNB als token.

Greenfield streeft ernaar om de snelste dataservice te bieden onder de gedecentraliseerde opslagoplossingen met kosteneffectieve functies, vergelijkbaar met de gecentraliseerde cloudopslag.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie