Simon Bosch Simon Bosch
26/04/2022 06:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2022 06:23

Brave Browser voegt nieuwe functie toe om Google te omzeilen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Brave Browser voegt nieuwe functie toe om Google te omzeilen

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Brave Browser is één van de weinige nieuwe browsers die echt voet aan de grond lijkt te krijgen. Eén van de meest belangrijke aspecten daarvan is de grote nadruk op de vele privacy-aspecten van Brave. Het team achter de browser verbetert je privacy met een nieuwe functie die Google beter omzeilt, genaamd De-AMP.

Nieuwe crypto lancering op Telegram blockchain – maak kennis met NOT
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Meer beveiliging tegen Google’s tentakels

Google gebruikt namelijk een ‘web component framework’ genaamd Accelerated Mobile Pages (AMP). Daarmee maak je gemakkelijk webpagina’s die goed overweg kunnen met mobiele apparaten. Verder kun je er e-mails, advertenties en web stories mee optimaliseren. Volgens Google maakt het een betere gebruikerservaring mogelijk, maar het betekent ook dat Google deze websites praktisch in een soort kooi plaatst.

Als je met AMP geoptimaliseerde diensten wilt bezoeken, dan moet je die ‘kooi’ in. Daardoor zit je vast aan Google’s diensten voor deze pagina’s, ook als je dat niet wilt. Deze nieuwe functies van Brave voorkomt dit. De browsermaker benadrukt dat AMP niet alleen privacy verslechtert, maar ook de beveiliging, de decentralisatie van het internet en zelfs de prestaties.

De nieuwe Brave-functie voorkomt dat door pagina’s, die snel linken naar AMP-pagina’s van websites, aan te passen door de AMP-pagina’s om te zetten in de reguliere variant van de oorspronkelijke eigenaar. Zelfs Google’s eigen zoekpagina’s worden hierop aangepast. Je krijgt dus via Google Search de AMP-pagina’s niet te zien.

Ook Brave’s Chromium-basisbrowser is aangepast om direct pagina’s om te zetten in non-AMP-versies. De feature die je herleidt naar non-Google-pagina’s wordt uitgebreid.

Advertentie

Gevolgen voor cryptocurrencies

Brave is de bedenker van de Basis Attention Token (BAT). Het bedrijf heeft als doel om je uit Google’s ecosysteem te halen en zowel bezoekers van websites als contentmakers belonen met behulp van BAT. De token kun je bijvoorbeeld gebruiken als beloning als je advertenties toelaat.

Als de privacyfuncties invloedrijk genoeg worden, dan bestaat er een kans dat cryptocurrencies zoals de Basic Attention Token echt tractie gaan krijgen. Het hele internet is namelijk gebaseerd op het verzamelen van gebruikersinformatie via cookies en dergelijke. Als dat niet mogelijk meer is, hebben bedrijven als Google weinig omzet meer. Alles valt of staat bij hoe goed dit soort privacyfuncties werken, en hoe goed Google in staat is om ze te kraken. Brave benadrukt ook dat ‘AMP 2.0’ webgebruikers nóg minder controle geeft. Privacybescherming is dus hard nodig.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie