Timo Bult Timo Bult
26/09/2021 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/09/2021 14:04

Cardano (ADA) gaat samenwerking aan met grote satellietelevisieprovider DISH Network

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) gaat samenwerking aan met grote satellietelevisieprovider DISH Network

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Tijdens de Cardano Summit 2021 worden naar verwachting een aantal interessante samenwerkingen tussen Cardano (ADA) ontwikkelaar Input Output en bedrijven aangekondigd. Gisteren zagen we nog de aankondiging van de samenwerking tussen Cardano en Chainlink (LINK). De ontwikkelaar gaat echter ook samenwerken met DISH Network, een telecombedrijf dat satelliettelevisie aanbiedt en tevens een van de 200 grootste bedrijven ter wereld is.

In de aankondiging legt Cardano-oprichter Charles Hoskinson uit dat de huidige telecomsector uit kleine eilandjes bestaat terwijl de consument overal naartoe wil kunnen in de wereld en niet met hoge kosten te maken wil krijgen. Hoskinson legt uit dat hij denkt dat blockchain deze sector kan revolutioneren. Binnen deze sector komen volgens hem namelijk een hoop dingen samen:

“Als we nu naar telco kijken, denken we dat er veel raakvlakken zijn tussen het gebruik van identiteit, de uitwisseling van gegevenscapaciteit en andere dingen die kunnen worden gedaan en onderzocht, en dit kan worden gedaan op een schaal van miljoenen tot tientallen miljoenen gebruikers en uiteindelijk op wereldwijde schaal. Dit is dus een geweldige relatie en partnerschap en we kunnen niet wachten om te zien hoe het gaat.”

De samenwerking zou volgens DISH Network vooral ten goede moeten komen aan de consument. Zij moeten een betere ervaring krijgen met diensten en producten die meer waarde bieden dankzij blockchain-technologie. Wel zal het volgens Hoskinson een grote uitdaging worden op het gebied van onder andere ontwikkeling.

Wat de samenwerking precies voort zal brengen zal in de toekomst moeten blijken. Het nieuws wordt desalniettemin positief ontvangen en komt vlak na het nieuws over de samenwerking met Chainlink. Cardano gaat namelijk de oracles van dat project op de blockchain integreren. Dit brengt verschillende mogelijkheden met zich mee dankzij het feit dat data van buiten de blockchain gebruikt kan gaan worden in smart contracts. Hierover lees je in dit artikel meer.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie