Timo Bult Timo Bult
25/07/2021 15:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/07/2021 15:28

Cardano (ADA) oprichter: ‘De komende 2 maanden worden leuk, verwacht driftbuien bij critici’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) oprichter De komende 2 maanden worden leuk, verwacht driftbuien bij critici

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) is een project dat zo nu en dan kritiek op zijn dak krijgt. Het netwerk ging eigenlijk al in 2017 live, maar is in 2021 nog steeds niet volledig operationeel. Smart contracts zijn er nog altijd niet en dus kan het ook niet de concurrentie met Ethereum (ETH) aangaan. De oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, heeft er echter alle vertrouwen in dat de komende maanden “leuk gaan worden.”

Een zekere Tanyobro uitte onlangs kritiek op Cardano. Hij verwacht dat Cardano waarschijnlijk een “werkende Proof-of-stake chain zal klonen.” In zijn tweet schreeft hij

“Charles Hoskinson zal hoogstwaarschijnlijk een andere werkende POS chain klonen en het een update van $ADA noemen en het versieren met feiten-verbuigende stellingen om het te laten lijken alsof het is geëvolueerd uit de huidige github.”

De oprichter reageerde vervolgens op deze tweet. Hij verwacht dat de komende twee maanden leuk gaan worden, met “meltdowns en driftbuien.” Hoskinson is er duidelijk van overtuigd dat de smart contracts eraan zitten te komen.

“Het is verbazingwekkend hoe misleidend sommige mensen zijn. Dit is het niveau waarop Cardano-critici zich nu bevinden. De komende twee maanden worden leuk. Verwacht veel meltdowns en driftbuien…”

Op Polymarket kun je nu zelfs wedden of Cardano tegen 1 oktober 2021 smart contracts zal ondersteunen. Zoals het er nu voorstaat verwacht een kleine meerderheid van 53% dat het project deze lanceerdatum niet gaat redden.

Een van de redenen dat Cardano wellicht traag in zijn ontwikkeling is, heeft te maken met het feit dat het project alles volgens de wetenschappelijke methode doet. Dit houdt in dat alles systematisch wordt onderzocht met peer reviews en ook dat alles grondig wordt getest. Toch wordt de kritiek vanuit de bredere crypto-gemeenschap steeds iets luider.

Cardano’s smart contracts lijken toch echt steeds dichterbij te komen. De Alonzo update, de update die smart contracts zal activeren, bevindt zich nu in de testfase. Onlangs werd de volgende fase van het testnet ingeluid. Tijdens deze fase worden meer testers bij het netwerk betrokken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie