Timo Bult Timo Bult
02/07/2021 15:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/07/2021 15:55

Cardano (ADA) toegevoegd aan miljoenenfonds Grayscale, koers reageert positief

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) toegevoegd aan miljoenenfonds Grayscale, koers reageert positief

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Grayscale kwam vandaag met goed nieuws voor Cardano (ADA)! De cryptocurrency is namelijk opgenomen in het Grayscale Digital Large Cap Fund. Dit maakte het investeringsbedrijf vandaag bekend in een blogpost.

Het Digital Large Cap Fund is een investeringsfonds waarmee institutionele investeerders met een enkele investering blootstelling kunnen krijgen aan de grootste cryptocurrencies. Zij hoeven zich daarbij niet bezig te houden met het kopen van de individuele cryptocurrencies en het opslaan daarvan. Investeerders krijgen blootstelling aan de bovenste 70% van de cryptomarkt met het fonds.

Het fonds is onlangs geherbalanceerd doordat de markt hier en daar wat is veranderd. Grayscale heeft hierdoor bepaalde delen van het portfolio verkocht en ADA gekocht. Vicepresident van Finance bij Grayscale, Edward McGee, is verheugd Cardano te verwelkomen:

“We zijn verheugd Cardano te verwelkomen in de portefeuille van ons Digital Large Cap Fund, terwijl we eraan werken om ervoor te zorgen dat ons Diversified Fund veilig activa kan aanhouden die samen 70% van de volledige markt voor digitale activa uitmaken”

Het fonds bestaat nu foor 67,47% uit bitcoin (BTC), 25,39% uit Ethereum (ETH) en 4,26% uit Cardano. Ook bitcoin cash (BCH), litecoin (LTC) en chainlink (LINK) maken deel uit van het fonds.

Het betreft overigens niet het grootste fonds van Grayscale. Het Digital Large Cap Fund had gisteren $356 miljoen onder beheer. Een fractie van de $22 miljard dat in het Bitcoin Trust-fonds zit. Het Ethereum Trust-fonds heeft $6,8 miljard onder beheer.

De cardano prijs reageert positief op het nieuws. De op twee na grootste altcoin van de markt (exclusief tether (USDT) staat als enige van de top 10 in de plus met 1%. De waarde van ADA komt hiermee op $1,35.

De verwachtingen omtrent Cardano zijn hooggespannen. De komende maanden zullen spannend worden aangezien de grote Alonzo update ergens in augustus gelanceerd zal gaan worden. Het nieuws omtrent Cardano was de afgelopen weken al aardig positief. Zo zag het netwerk in 3 weken tijd 60.000 nieuwe ADA stakers.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie