Kevin Schijven Kevin Schijven
10/06/2022 09:45 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2022 09:45

Cardano en solana zakken weer flink, XRP en LUNA classic alsnog in de plus

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Cardano en solana zakken weer flink, XRP en LUNA classic alsnog in de plus

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Het was wederom de afgelopen 24 uur niet zeer spannend voor de meeste cryptocurrency koersen, al kan dat voor bitcoin (BTC) en vervolgens de meeste altcoins later vandaag nog veranderen. Desondanks kleuren de meeste crypto al rood vandaag, op een handjevol na dan. De totale marktkapitalisatie van alle crypto daalt met 1,5% naar $1,285 biljoen.

Solana is nog lang niet waar het moet zijn, zegt oprichter
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum zakt met 2,5%

Ethereum (ETH) tikte gisterenochtend even $1.826 aan, maar begon toen weer flink te dalen. Gisterenmiddag zakte ETH weer door $1.800  en de koers tikte afgelopen nacht een dieptepunt van $1.768 aan. Vervolgens maakte de koers een kleine bounce, maar kon niet de $1.800 breken. Op het moment van schrijven zakt ETH naar $1.780 waarmee koers 2,5% in de min staat.

Advertentie

ADA & SOL zakken weer flink

Cardano (ADA) kon begin deze week flink stijgen en piekte woensdag boven $0,664. De afgelopen 24 uur zat de ADA koers echter in een neerwaartse trend en komt op het moment van schrijven op $0,611 uit. ADA staat daarmee maar liefst 6,8% in de min. Solana steeg ook flink begin deze week en maakte gisterenochtend ook nog een aardige sprong. Echter blijft SOL toch moeite hebben met $40 en dipt momenteel naar $39,3 waardoor koers 5% in de min staat.

Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

AVAX, SHIB, DOGE ook in de min

Ook avalanche (AVAX) is aan het dalen en dipte vannacht naar $24. Vervolgens maakte koers kleine bounce, maar AVAX zakt momenteel weer naar $24 waarmee koers 4,4% in de min staat. Shiba inu (SHIB) toont een vergelijkbare koersbeweging en zakt met 2,8% naar $0,0000105. Dogecoin (DOGE) staat ook 2,8% in de min en komt op $0,079 uit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

DOT, BNB, TRX houden iets beter stand

Polkadot (DOT) tikte tweemaal $9,1 aan in de afgelopen 24 uur, maar maakte ook beide keer een kleine bounce. Toch zakt DOT vanochtend naar $9,1 en staat koers 2% in de min. Het lukt binance coin (BNB) al een paar dagen niet om door $292 te breken en werd daar vanochtend wederom afgewezen. BNB komt op $289 uit en staat 1,5% in de min. Tron (TRX) maakte ook twee dergelijke dips in de afgelopen 24 uur en staat 1% in min met een prijs van $0,081.

Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP nog net in de plus

Ripple (XRP) is onder de grootste crypto momenteel de enige die voorzichtig groen kleurt. XRP kom afgelopen nacht een flinke stuiter maken, maar zakt op het moment van schrijven naar $0,405. Daarmee staat XRP net 0,1% in de plus.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto top 100 hardste dalers

Zilliqa (ZIL), elrond (EGLD), graph (GRT), axie infinity (AXS), monero (XMR), decentraland (MANA), apecoin (APE), stepn (GMT), hedera (HBAR), kava (KAVA), gala (GALA), aave (AAVE), arweave (AR) en litecoin (LTC) staan allemaal ongeveer 4% in de min vandaag.

Voor ecash (XEC), thorchain (RUNE), internet computer (ICP), klaytn (KLAY), maker (MKR), iota (MIOTA), loopring (LRC) en neo (NEO) is dat al 5%. Algorand (ALGO) en stacks (STX) zijn de grootste verliezers vandaag uit de top 100 en dalen met 6%.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto top 100 hardste stijgers

Aan de groene kant is het erg karig vandaag. Vechain (VET), polygon (MATIC) en helium (HNT) staan zo’n 2% in de plus. En dan hebben we weer terra luna classic (LUNC) die vandaag bijna 8% in de plus staat. Dat LUNC een kleine stuiter maakt, betekent nog niet dat de koers zich daadwerkelijk uit dit gat kan trekken. LUNC staat nog altijd 100% in de min ten opzichte van een maand geleden. De nieuwe LUNA token bleef in de afgelopen 24 uur rond dezelfde prijs hangen, maar staat alsnog bijna 60% in de min deze week.

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere crypto analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie