Timo Bult Timo Bult
21/12/2021 20:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2021 20:06

‘Cardano zal door miljarden mensen gebruikt gaan worden’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano zal door miljarden mensen gebruikt gaan worden

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Hoe groot wordt crypto en blockchain in de toekomst? Het is een vraag die menig crypto investeerder graag beantwoord ziet worden. Terwijl de markt natuurlijk al hard groeit, blijft het gissen wat de uiteindelijke impact zal zijn. Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson is positief gestemd. Hij verwacht namelijk eenzelfde traject als het internet heeft doorgemaakt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Miljarden mensen zullen Cardano gebruiken

In een blogpost haalt Hoskinson onder andere de kritiek aan op zijn project. Volgens hem achtervolgen veel andere crypto-projecten hype. Maar “projecten als Cardano waren en zijn nog steeds de antithese van deze mentaliteit,” legt Hoskinson uit:

“We hebben altijd gekozen voor een systematisch, geduldig en verfijnd proces dat publicatie na publicatie, release na release voortbeweegt in plaats van de hype en de nieuwste cyclus na te jagen. Wij zijn van mening dat deze protocollen net zo alomtegenwoordig zullen zijn als internet en door miljarden mensen zullen worden gebruikt. Deze schaal van adoptie zal jaren tot decennia duren, niet weken tot maanden, en zal geen meme zijn. Uiteindelijk gaat het om de long game,”

Het is juist die in vergelijking slome aanpak waardoor het project soms kritiek ontvangt. Het zou namelijk te sloom ontwikkelen waardoor het veel adoptie misloopt. Maar Hoskinson verwacht dat het jaren, zoniet tientallen jaren kan duren voordat crypto echt in de mainstream geraakt.

Advertentie

Cardano groei is absoluut uitzonderlijk

Dat Hoskinson positieve verwachtingen heeft omtrent crypto, en meer in het bijzonder zijn eigen project, is natuurlijk niet zo gek. Eerder deed hij op basis van fundamentele data ook al positieve uitspraken over zijn project. Toen noemde hij de groei van Cardano “absoluut uitzonderlijk.”

“Het goede nieuws is dat elke statistiek die je kunt meten over de gezondheid van Cardano vanaf 1 januari 2020 tot wat we het jaar gaan afsluiten, 31 december 2021, absoluut uitzonderlijk zijn.”

Lees hier verder over Hoskinsons uitspraken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie