Wessel Kersting Wessel Kersting
21/06/2022 19:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2022 19:11

Celsius (CEL) koers stijgt met 250% na een short squeeze

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Celsius (CEL) koers stijgt met 250% na een short squeeze

Foto: nakaridore/Shutterstock

CEL, de token van het cryptocurrency uitleen protocol Celsius Finance, is in slechts een dag met ongeveer 50% gestegen. Deze stijging is een slim opgezette actie van de community van het project met als doel een short squeeze te veroorzaken.

Crypto-whales kopen miljoenen aan memecoins tijdens crash
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Wat is een short squeeze?

Een short squeeze vindt plaats als er een groep traders inzetten op een koersdaling, ofwel een short positie aannemen, maar de koers juist stijgt. Op dat moment willen deze traders hun verlies nemen en sluiten hun positie.

Om een short positie te sluiten moet een trader juist aandelen kopen, waardoor de prijs dus in een klap hard kan stijgen van alle traders die op hetzelfde moment crypto terugkopen, wat weer voor een domino-effect zorgt.

Advertentie

GameStop is bekend met het concept

Mocht dit bekend klinken dan is dat mogelijk. Vorig jaar hebben een groep aandelenhandelaren namelijk hetzelfde gedaan met het aandeel van GameStop (GME). Een groep Redditers hadden dit ook met elkaar afgesproken. De koers steeg in een korte tijd met meer dan 1.000%.

Deze handelaren deden dit om verschillende hedgefondsen hun positie te laten sluiten met heftige verliezen. De handel in dit aandeel werd door de New York Stock Exchange tijdelijk stopgezet en de trade app Robinhood heeft er zelfs voor gezorgd dat gebruikers het aandeel helemaal niet meer mochten kopen en verkopen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

#CELShortSqueeze ging viraal

De community van Celsius hebben door middel van #CELShortSqueeze op Twitter extra aandacht gekregen voor deze actie. Deze handelaren willen CEL via de FTX exchange kopen en het vervolgens naar een gedecentraliseerde exchange (DEX) overhevelen waarna ze sell limit orders instellen.

Tot nu toe lijkt de actie gewerkt te hebben. CEL staat op het moment van schrijven op $0,94 met een piek van $1,55. Een stijging van 9,9% in de afgelopen 24 uur. Op de piek stond CEL 246% in de plus vergeleken met zeven dagen geleden. Het zal interessant zijn om te zien hoe ver we nog omhoog kunnen.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie