Wessel Kersting Wessel Kersting
05/07/2022 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2022 14:30

Centraal-Afrikaanse Republiek lanceert eigen crypto: Sango Coin

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Tudoran Andrei/Shutterstock

De Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR), het tweede land ter wereld dat bitcoin (BTC) omarmde als wettelijk betaalmiddel, gaat nu ook een nationale cryptocurrency uitgeven. De nieuwe crypto heet de Sango Coin, kondigde de president van de CAR, Faustin-Archange Touadéra, op zondag aan in een virtueel evenement. Hier besprak de president ook verdere plannen hoe het land bitcoin en andere crypto wil implementeren.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin & Sango Coin

De CAR voerde eind april als tweede land ter wereld een bitcoin wet in. De CAR volgde hiermee in de voetstappen van El Salvador en is het eerste Afrikaanse land dat van bitcoin een wettig betaalmiddel maakte. De president liet onlangs weten dat hij zelf bullish is over bitcoin. Nu voert de president dus ook de Sanco Coin in:

“Sango Coin wordt de valuta van de volgende generatie voor de Centraal-Afrikaanse Republiek.”

Aldus president Touadéra tijdens het evenement. Hervé Ndoba, de minister van Financiën van het land, licht tijdens het evenement toe dat de Sango Coin ondersteund wordt door bitcoin. Er wordt dus een voorraad aan bitcoin opgeslagen als onderpand voor de nieuwe crypto. Het is vooralsnog echter onduidelijk om hoeveel bitcoin het gaat.

Volgens President Touadére zal de Sango Coin als “toegangspoort tot de natuurlijke hulpbronnen van de Centraal-Afrikaanse Republiek” dienen. De overheid van CAR had in het verleden ook al het idee om de natuurlijke grondstoffen van het land, waaronder aardolie, diamanten en koper, te ’tokeniseren.’

Advertentie

Niet alleen een eigen crypto

Het land wil de Sango Coin gebruiken om een op crypto-gebaseerde economie te creëren die gedreven wordt door particuliere investeringen. Ook is de president van plan om een eigen crypto eiland te maken op de Oubangui River. Daarnaast werd er in het virtuele evenement aangegeven dat het land niet alleen plannen heeft voor een eigen crypto, ook wil het meer doen met blockchain technologie om de digitale infrastructuur van het land te verbeteren.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie