Kevin Schijven Kevin Schijven
18/02/2020 18:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/02/2020 18:20

CEO Garlinghouse: "Ripple (XRP) wordt de Amazon van crypto"

icon-altcoins
Altcoin nieuws
CEO Garlinghouse:

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple (XRP), zegt dat zijn bedrijf de Amazon wordt van de crypto-wereld tijdens een interview met CNN, gepubliceerd op 17 februari.

Regelgeving

Garlinghouse vertelt aan CNN’s Julia Chatterley dat 2020 een belangrijk jaar wordt voor de cryptocurrency-markt. Volgens de CEO zal er namelijk eindelijk wat meer helderheid zijn omtrent de regelgeving in de industrie. Hij voegt daaraan toe dat het hem opgevallen is dat er een stuk meer vertrouwen in crypto is vergeleken met vorig jaar:

Wat ik voornamelijk heb gedaan is toezichthouders en managers bij banken ontmoeten en uitleggen hoe crypto, en vooral XRP, gebruikt kan worden om echte problemen op te lossen. Niet om regelgeving te omzeilen, niet om regeringen te omzeilen, en ik denk dat zodra mensen dat begrijpen, ze heel snel ontwapend raken.

ODL, CBDC & IPO

Garlinghouse meldt dat Ripple vorige week maar liefst $54 miljoen aan XRP verstuurd heeft met de on-demand liquidity (ODL) oplossing vanuit de VS naar Mexico. Dat is 7,5% van alle grensoverschrijdende afwikkelingen die dezelfde kant opgaan.
Meerdere centrale banken in de wereld zijn een zogenaamde central bank digital currency (CBDC) aan het ontwikkelen. Chatterley zegt dat de VS wellicht ook een “Fed Coin,” een eigen digitale valuta, gaat uitbrengen. Daarop zegt Garlinghouse dat het een positieve ontwikkeling is dat centrale banken de technologie onder de loep nemen. Tevens staat hij ervoor open om zo’n Fed Coin ook te gebruiken, maar momenteel is XRP nog “extreem effectief.”
Garlinghouse vertelt vervolgens dat Ripple meer dan $15 miljard aan XRP in handen heeft waarop Chatterley vraagt waarom Garlinghouse dan van plan is om naar de beurs te stappen met zijn bedrijf:

Ik denk niet dat ik ooit gezegd heb dat we naar de beurs gaan. Wat ik zei is dat ik denk dat we in 2020 IPO’s (initial public offerings) zullen zien in de blockchain-wereld. Wat ik zei was dat Ripple zeker niet de eerste zal zijn, maar ook niet de laatste.

Amazon

Vervolgens vergelijkt Garlinghouse Ripple met de begindagen van Amazon:

In de vroegste dagen van Amazon werd het Amazon Books genoemd. Als boekverkoper concurreerde het met Barnes & Noble en met verzamelaars. Ripple wordt vandaag de dag gezien als een grensoverschrijdend betalingsbedrijf, wij zien onszelf als een blockchain-infrastructuurbedrijf. Het eerste wat we hebben gedaan zijn grensoverschrijdende betalingen en we willen ervoor zorgen dat we winnen in grensoverschrijdende betalingen voordat we iets nieuws doen, maar dat zullen we zeker doen. Ik hoop dat we over 5 jaar niet alleen Amazon Books zijn, maar Amazon.

Aan het eind van het interview vraagt Chatterley of er maar één de winnaar kan zijn onder de cryptocurrencies, waarop Garlinghouse met het volgende antwoordt:

Er zal geen één winnaar zijn in de crypto industrie, Ik geloof dat tot in de kern. Er zullen veel verschillende participanten zijn die verschillende segmenten van problemen aanpakken. Ik kijk naar de Bitcoin (BTC) wereld en ik zie dat niet als concurrerend met wat Ripple doet. Ik kijk naar de Ethereum (ETH) gemeenschap en ik zie dat niet als concurrerend met wat Ripple doet. Ik wil ze allemaal zien stijgen. Als de marktkapitalisatie van alle assets stijgt, is dat goed voor iedereen.

Deze analist zei onlangs dat hij denkt dat de koers van XRP met 100% zal stijgen. Dat zou XRP van de huidige koerswaarde van $0,28 naar $0,56 brengen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie