Timo Bult Timo Bult
22/03/2021 11:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2021 11:05

Cristiano Ronaldo ontvangt als eerste voetballer ooit beloning in op Chiliz (CHZ) gebaseerde crypto

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Christiano Ronaldo ontvangt als eerste voetballer ooit beloning in op Chiliz (CHZ) gebaseerde crypto

Crypto heeft weer een mijlpaal in de sportwereld bereikt! De bekende voetballer Cristiano Ronaldo heeft namelijk voor elke goal die hij in zijn carrière heeft gemaakt een JUV token gekregen, de cryptocurrency van Juventus. Dit is voor het eerst dat een professionele voetballer in crypto beloond wordt.

Fan tokens schieten als paddenstoelen uit de grond. Het Socios.com platform is al samenwerkingen aangegaan met Europa’s grootste clubs, waaronder dus Juventus, Paris Saint-Germain en FC Barcelona. Deze clubtokens zijn gebaseerd op de Chiliz (CHZ) blockchain. De cryptocurrency van dit netwerk wordt veel besproken in ons gratis Telegram-kanaal gezien de enorme stijging van meer dan 2.500% sinds begin dit jaar.

Cristiano Ronaldo heeft nu 770 JUV tokens ontvangen, een voor elke goal die hij in zijn carrière heeft gemaakt. Deze tokens hebben bij elkaar een waarde van ongeveer $11.700, wat natuurlijk kleingeld is voor een speler als Ronaldo. Toch is het een mooie mijlpaal; nooit eerder werd een voetballer met crypto beloond!

Met JUV kunnen fans onder andere clubproducten kopen, krijgen zij toegang tot bepaalde zones en kunnen zij stemmen over beslissingen omtrent de club. JUV was tijdens de lancering in 2019 $2 waard, op dit moment ligt de waarde rond de $15.

Manchester City kondigde enkele dagen geleden nog aan zich aan te sluiten bij Socios.com. De Engelse club lanceert zijn eigen CITY token op de Chiliz blockchain. “Fans krijgen toegang tot fantastische competities en VIP-ervaringen en kunnen stemmen op clubinitiatieven,” aldus de club in de aankondiging. Wie denk jij dat de volgende grote club wordt?

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie