Timo Bult Timo Bult
16/06/2022 15:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2022 15:29

Circle Lanceert Euro Stablecoin op Ethereum

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Circle Lanceert Euro Stablecoin op Ethereum

Foto: Olegs Petuhovs/Shutterstock

Circle had al een stablecoin gelinkt aan de Amerikaanse dollar, USD Coin (USDC) genaamd. Maar vandaag kondigde het bedrijf aan ook een euro stablecoin te zullen lanceren. Euro Coin (EUROC) heeft volgens Circle een volledig dekkende reserve.

‘Nieuw crypto-project wordt meest winstgevende van dit jaar’
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Euro stablecoin voor frictieloze waarde uitwisseling

Circle is vooral bekend van USDC, ’s werelds op drie na grootste cryptocurrency. USDC is een aan de Amerikaanse dollar gelinkte stablecoin en heeft dus een waarde van $1. Na tether (USDT) is USDC de grootste stablecoin van de markt.

Maar nu gaat het bedrijf dus ook een aan de euro-gelinkte stablecoin lanceren. Op 30 juni zal de nieuwe stablecoin op de markt verschijnen. Circle schrijft in de aankondiging hier het volgende over:

“De lancering van Euro Coin is bedoeld om Circle’s succesvolle werk voort te zetten bij het stimuleren van de wrijvingsloze uitwisseling van financiële waarde en het overbruggen van crypto-native en traditionele financiële diensten. […} Euro Coin wordt volledig gedekt door euro reserves die conservatief in bewaring worden gehouden door toonaangevende financiële instellingen binnen de Amerikaanse regelgevende perimeter, te beginnen met Silvergate Bank.”

Advertentie

Nieuwe crypto is een logische ontwikkeling

De komst van een nieuwe stablecoin van Circle wordt positief ontvangen. Zo laat Patrick Hansen, een crypto-journalist, weten dat de euro de op twee na grootste valuta ter wereld is maar slechts een klein deel van de stablecoin-markt vertegenwoordigt:

“De euro vertegenwoordigt:

• bijna 40% van wereldwijde SWIFT-betalingen
• 20% van de wereldwijde valutareserves
• maar slechts 0,2% van het wereldwijde aanbod van stablecoins

Dit moet veranderen. EUROC is in dat opzicht een veelbelovende stap.”

EUROC zal op 30 juni worden gelanceerd en zal aanvankelijk enkel op Ethereum (ETH) beschikbaar zijn. Later dit jaar zal de euro stablecoin ook op andere blockchains gelanceerd worden. Euro Coin zal dus vanaf 30 juni in ERC-20 ethereum wallets te bewaren zijn.

Enkele grote namen die de nieuwe stablecoin zullen ondersteunen zijn crypto exchange FTX, crypto wallet MetaMask en de gedecentraliseerde exchange Uniswap.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie