Tim Kamp Tim Kamp
21/02/2024 13:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2024 12:38

Circle schrapt USDC stablecoin op TRON in onverwachte wending

USD Coin-USDC
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Circle schrapt USDC stablecoin op TRON in onverwachte wending

Foto: Grey82/Shutterstock

Circle, een toonaangevende uitgever van stablecoins, heeft aangekondigd dat het stopt met USD Coin (USDC) op het TRON (TRX) netwerk.

De beslissing om de tweede grootste stablecoin op de markt te verwijderen van TRON heeft onmiddellijke gevolgen en komt voort uit verschillende overwegingen van het bedrijf.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Circle stopt met USDC stablecoin op Tron

Circle, het bedrijf achter de USD Coin (USDC), kondigt aan dat het de ondersteuning voor USDC op het Tron-blockchain stopt.

De Amerikaanse stablecoin-uitgever verklaart dat het per direct stopt met het aanmaken van nieuwe USDC op het Tron-netwerk.

In februari 2025 stopt Circle volledig met de ondersteuning van USDC op Tron. Het wordt dan niet meer mogelijk om transacties of opnames van USDC op Tron uit te voeren.

Waarom Circle deze beslissing neemt, is niet helemaal duidelijk. De stablecoin-uitgever zegt dat het dit doet om “om ervoor te zorgen dat USDC vertrouwd blijft.”

Circle voegt daaraan toe dat USDC “betrouwbaar, transparant en veilig” moet blijven. Dat laat het bedrijf weten in een bericht op X (voorheen Twitter).

“We stoppen met USDC op het TRON-blockchain in een geleidelijke overgang. Met onmiddellijke ingang zullen we geen USDC meer creëren op TRON”, laat de stablecoin-uitgever weten. “Overdrachten en terugkopen van USDC op TRON zullen normaal blijven verlopen tot en met februari 2025.”

Circle voegt toe dat het gebruikers adviseert hun USDC te sturen naar cryptobeurzen zodat de USDC omgezet kan worden van de Tron blockchain naar een andere blockchain, die Circle wel blijft ondersteunen.

Advertentie

Stablecoin blijft groeien

Wat nu echt precies de reden is voor Circle om deze keuze te maken, is voor alsnog onduidelijk. Het enige wat Circle aangeeft is dat het stopzetten van TRON te maken heeft met een risicobeheerproces.

Het zegt dat het “voortdurend de geschiktheid van alle blockchains beoordeelt” en zo tot de overweging is gekomen. Circle blijft van plan om het aanbod van USDC uit te breiden, alleen niet meer op Tron.

“We zullen doorgaan met het laten groeien van USDC en de reikwijdte ervan uitbreiden naar extra blockchains om de breedste toegang, de ruimste keuze voor ontwikkelaars en de meest veilige gebruikerservaring van alle dollar-stablecoins ter wereld te bieden. Zoals altijd blijft USDC inwisselbaar voor Amerikaanse dollars in een verhouding van 1:1″, sluit Circle mee af.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie