Timo Bult Timo Bult
30/05/2021 07:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2021 07:24

Circle, van USDC stablecoin, krijgt grootste investering in crypto ooit – Populariteit crypto neemt hard toe

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Circle, bekend van USDC stablecoin, krijgt grootste investering in crypto ooit

Circle, het bedrijf achter de op twee na grootste stablecoin USD Coin (USDC) heeft gisteren een record gebroken. Het heeft namelijk de grootste investering in de crypto-industrie ooit opgehaald bij een aantal grote investeerders. Het bedrijf haalde een totaalbedrag op van $440 miljoen, aldus Forbes.

De stablecoin van het bedrijf heeft de afgelopen maanden grote stappen gezet en wist stap voor stap wat van tethers (USDT) marktaandeel af te snoepen. USDC’s marktkapitalisatie lag begin 2021 nog op $4,2 miljard. De stablecoin is sindsdien met meer dan 400% in waarde gestegen en heeft nu een marktkapitalisatie van $22,2 miljard. Hiermee staat het op de 8e plek van de grootste cryptocurrencies van de markt.

Het is echter niet de marktkapitalisatie die indrukwekkend is. De stablecoin verwerkte het afgelopen jaar $615 miljard aan transacties, wat een toename van maar liefst 28.000% is. Deze transacties werden gedaan door meer dan 10 miljoen retailklanten en 1.000 zakelijke klanten. Een goed lopend bedrijf dus!

Een groep van zowel institutionele als strategische investeerders investeerden samen $440 miljoen in het bedrijf. Onder de investeerders vinden we Fidelity, Digital Currency Group en cryptocurrency exchange FTX. De investering markeert de grootste in een crypto-bedrijf ooit.

Forbes merkt op hoe hard de cryptomarkt aan populariteit wint onder traditionele investeerders. Het merkt op dat van de 12 grootste investeringen ooit in crypto-bedrijven, maar liefst vijf in 2021 werden gedaan.

Circle stoot hiermee bitcoin (BTC) mining hardware fabrikant Bitmain van de troon. Dat bedrijf haalde in 2018 $422 miljoen op. Nummer drie is BlockFi dat dit jaar $350 miljoen ophaalde.

USD Coin kwam onlangs nog groots in het nieuws. Visa gaat de stablecoin namelijk gebruiken om transacties af te wikkelen. Een enorme stap voor de adoptie van de stablecoin.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie