Timo Bult Timo Bult
30/05/2021 07:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2021 07:24

Circle, van USDC stablecoin, krijgt grootste investering in crypto ooit – Populariteit crypto neemt hard toe

Nieuws
Circle, bekend van USDC stablecoin, krijgt grootste investering in crypto ooit

Circle, het bedrijf achter de op twee na grootste stablecoin USD Coin (USDC) heeft gisteren een record gebroken. Het heeft namelijk de grootste investering in de crypto-industrie ooit opgehaald bij een aantal grote investeerders. Het bedrijf haalde een totaalbedrag op van $440 miljoen, aldus Forbes.

De stablecoin van het bedrijf heeft de afgelopen maanden grote stappen gezet en wist stap voor stap wat van tethers (USDT) marktaandeel af te snoepen. USDC’s marktkapitalisatie lag begin 2021 nog op $4,2 miljard. De stablecoin is sindsdien met meer dan 400% in waarde gestegen en heeft nu een marktkapitalisatie van $22,2 miljard. Hiermee staat het op de 8e plek van de grootste cryptocurrencies van de markt.

Het is echter niet de marktkapitalisatie die indrukwekkend is. De stablecoin verwerkte het afgelopen jaar $615 miljard aan transacties, wat een toename van maar liefst 28.000% is. Deze transacties werden gedaan door meer dan 10 miljoen retailklanten en 1.000 zakelijke klanten. Een goed lopend bedrijf dus!

Een groep van zowel institutionele als strategische investeerders investeerden samen $440 miljoen in het bedrijf. Onder de investeerders vinden we Fidelity, Digital Currency Group en cryptocurrency exchange FTX. De investering markeert de grootste in een crypto-bedrijf ooit.

Forbes merkt op hoe hard de cryptomarkt aan populariteit wint onder traditionele investeerders. Het merkt op dat van de 12 grootste investeringen ooit in crypto-bedrijven, maar liefst vijf in 2021 werden gedaan.

Circle stoot hiermee bitcoin (BTC) mining hardware fabrikant Bitmain van de troon. Dat bedrijf haalde in 2018 $422 miljoen op. Nummer drie is BlockFi dat dit jaar $350 miljoen ophaalde.

USD Coin kwam onlangs nog groots in het nieuws. Visa gaat de stablecoin namelijk gebruiken om transacties af te wikkelen. Een enorme stap voor de adoptie van de stablecoin.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie