Wessel Kersting Wessel Kersting
04/07/2022 08:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2022 08:10

Colombiaanse overheid wil gebruik maken van Ripple technologie

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Uit een onlangs bekend gemaakt rapport zal de Colombiaanse overheid binnenkort slim gebruik gaan maken van de technologie van de Ripple (XRP) blockchain. Peersyst Technology, Ripples partner en software en blockchain ontwikkelaar, heeft bekend gemaakt dat zij het eerste Nationaal Kadaster op de XRP Ledger (XRPL) hebben uitgegeven voor meer dan 50 miljoen Colombianen.

Peersyst heeft een lange en sterke samenwerking met Ripple. Het bedrijf gebruikt Ripple vrijwel voor elk op blockchain gebaseerd project. Hierdoor lijkt het dus soms dat deze partijen samenwerken om stappen te maken in de blockchain sector.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Landelijk Kadaster op Ripple

Peersyst heeft in een tweet op 1 juli aangegeven dat zij al meer dan een jaar samenwerken met het Colombiaanse digitale overheid initiatief en het Ministerie van Informatietechnologie en Communicatie.

Het project zal ingezet worden bij het Landelijk Kadaster door middel van een ‘XRP stempel’, een op blockchain gebaseerd initiatief waarmee digitale documenten kunnen worden goedgekeurd en gecontroleerd via de XRP Ledger. De informatie zal daarna opgeslagen worden op de blockchain, die geverifieerd kan worden middels een QR code.

Advertentie

Ondanks weing wet- en regelgeving toch interesse in crypto

Colombia in een van de weinige landen in Latijns-Amerika waar nog geen duidelijk regulering rondom cryptocurrencies en bitcoin (BTC) is bedacht. Andere landen zoals Argentinië, Brazilië en El Salvador zijn in dat opzicht al veel verder, waar in El Salvador bitcoin zelfs al geaccepteerd wordt als wettig betaalmiddel.

Ondanks dat er weinig regulatie in het land is, zien we wel een hoge interesse in cryptocurrencies in het land. Uit data van Triple-A is op te maken dat 6,1% van de Colombiaanse staatsburgers in 2021 crypto bezit had en 80% van de bevolking interesse toonde in crypto.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie