Simon Bosch Simon Bosch
25/02/2024 10:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/02/2024 09:46

Crypto airdrops vaak enorm winstgevend, blijkt uit onderzoek

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Mayores airdrops de 2023: $5.000 millones en cryptos regalados en 2023

Foto: ImageFlow/Shutterstock

De afgelopen paar jaar hebben behoorlijk wat cryptocurrencies airdrops gehad. Omdat de cryptocurrencies vaak wat waard zijn of dat in de toekomst soms worden, is dit onderwerp dan ook regelmatig erg populair. Dat is te zien in de koersen van de cryptocurrencies die hieraan meedoen, volgens onderzoek.

MAGA Trump-coin pumpt weer voor Bitcoin conferentie
MAGA Trump-coin pumpt weer voor Bitcoin conferentie

Snel crypto airdrops verkopen was vaak lucratief

Bij een airdrop ontvangen deelnemers bepaalde tokens omdat ze voldoen aan bepaalde voorwaarden, wat over het algemeen neerkomt op een inschrijving voor de betreffende airdrop en op het bezit van bepaalde tokens. In veel gevallen kun je de coins zelfs direct na het ontvangen al verhandelen.

CoinGecko concludeert in een onderzoeksrapport dat snel verhandelen na airdrops vaak ook best een slimme keuze was geweest. De crypto-dataprovider heeft de koersen van de 50 grootste airdrops tussen 2020 en 2024 onderzocht. Het blijkt dat de koersen van 23 van de 50 coins (46%) piekten binnen 14 dagen na de airdrop. Denk daarbij onder andere aan de airdrops van Ethereum Name Service (ENS) en NFT-handelsplatform en -token Blur (BLUR).

7 van de 50 coins piekten zelfs op de dag van de airdrop zelf. Daarbij kun je denken internet computer protocol (ICP), hashflow (HFT) en ook aan jupiter (JUP). De airdrop van laatstgenoemde vond plaats op 31 januari en trok een hoop bekijks. De koers van de token had echter minder geluk, die is namelijk direct gedaald. Toch betreft het een relatief bescheiden daling van ongeveer 50%, afhankelijk van het handelsplatform.

Advertentie

Sommige crypto airdrops waren wél HODL-waardig

De tokens met een vroege piek kon je dus beter snel verkopen in plaats van langer vasthouden. Dat resoneert met onderzoek uit 2022, toen bleek dat handelaren die hun coins ‘flipten’ vlak na de airdrop een stuk beter af waren dan de mensen die ze trouw vasthielden.

Toch geldt dit lang niet voor alle onderzochte coins. Zo duurde het voor optimism (OP) 1,6 jaar voordat het zijn piek bereikte. Dat was begin dit jaar, alhoewel de token de dagen vlak na de airdrop alsnog enorm is gedaald. De memecoin bonk (BONK) had veel meer geluk, die is in 51 weken met 28.000% gestegen. AI-coin the graph (GRT) is ook één van de uitschieters, daarvan stond de koers 9 weken later ruim 1.800% hoger dan op het moment van de airdrop.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie