Simon Bosch Simon Bosch
13/03/2022 16:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2022 16:04

Onderzoek: airdrops ‘flippen’ winstgevender dan HODL’en

Nieuws
Onderzoek: airdrops 'flippen' winstgevender dan HODL’en

Foto: Stanslavs/Shutterstock

Als iets een bijzonder fenomeen is van de afgelopen jaren, dan is het wel airdrops. Hierbij krijgt een wallet-gebruiker gratis crypto in zijn wallet toegestuurd, simpelweg omdat er bepaalde cryptocurrencies in opgeslagen zijn. Soms moet je hier uiteraard het nodige voor doen, maar het blijft eigenlijk bizar. Nog bizarder is dat een specifieke tactiek nóg slimmer blijkt te zijn: ‘airdrops flippen.’

Ethereum hacker stuurt $62,8 miljoen terug naar oud werkgever uit angst

Gratis crypto direct verkopen beter dan vasthouden

Dat blijkt uit een onderzoek van Messari, dat verschillende airdrops op het Ethereum-netwerk beschrijft. Deelnemers die in de eerste week hun tokens al verkochten na de airdrop waren een stuk beter af dan de mensen die trouw bleven HODL’en. Airdrops die zijn onderzocht door de marktanalist zijn onder andere die van de Ampleforth Governance Token (FORTH) Gitcoin (GTC), LooksRare (LOOKS), Uniswap (UNI) en 1Inch (1INCH).

Het verschil is in het onderzoek vrij groot. Alleen de waarde van de airdrops is voor de test gemeten, de waarde van bijvoorbeeld ethereum (ETH) is weggelaten. Het mandje van de HODL’ers resulteerde in de periode van de meting in een totale waarde van 29.7976 dollar, terwijl het portfolio waarvan de eigenaren meteen in de eerste week hebben verkocht 108.393 dollar waard was. Zelfs de portfolio’s waarvan men pas na drie maanden verkocht was de waarde nog een stuk hoger; gemiddeld 72.531 dollar om precies te zijn. Het geeft duidelijk aan dat je beter kunt verkopen en daarna goedkoper terug kunt kopen, of de ontvangen coin nou van hoge kwaliteit was of niet.

Advertentie

Situaties verschillen

Alle mandjes waren met 11 tokens allemaal even groot. Uiteraard zal het per portfolio verschillen omdat elke coin anders presteert, maar het geeft zeker een duidelijke indicatie. Het mag benadrukt worden dat er altijd factoren zijn die de situatie kunnen veranderen. Zo is het logisch dat als de airdrops plaatsvinden in een bull-markt de markt anders reageert dan in een bear-markt. Ook kunnen er meer redenen zijn om mee te doen in een airdrop dan alleen ‘snel geld verdienen’. Zo kun je met bepaalde tokens zeggenschap krijgen over wat er binnen een netwerk gebeurt. Soms kun er dus ook baat bij hebben om je tokens gewoon vast te blijven houden.

De enorme dalingen die vaak ontstaan na een airdrop lijken erg op de koersbewegingen van na een Initial Coin Offering (ICO). Veel investeerders die meedoen aan een ICO verkopen direct nadat de coins op een exchange als Bitvavo verschijnen, om zo een veel hoger rendement te behalen door ze weer goedkoop terug te kopen. Het is een veelgebruikte tactiek in de finance-wereld.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie