Timo Bult Timo Bult
07/07/2019 17:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/07/2019 17:40

Crypto analist: "Volgend altseizoen begint in 2020"

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Terwijl bitcoin (BTC) de afgelopen maanden een mooi rendement heeft opgeleverd voor veel bulls, blijven de altcoins relatief gezien nog achter. Met de bitcoin dominantie op zijn hoogste niveau in 18 maanden tijd vragen velen zich af wanneer het volgende altseizoen in zal zetten. Volgens Moon Overlord zal dit nog even gaan duren.
Moon Overlord is een crypto trader en analist met veel volgers op Twitter. In een tweet die Moon op 6 juni de wereld in stuurde, vergelijkt hij de bitcoin koers van 2012 tot en met 2015 met de totale marktkapitalisatie van de altcoins van 2016 tot en met 2019:
https://twitter.com/MoonOverlord/status/1147531567042088960
Door de grafieken naast elkaar te leggen is te zien dat beide koersen vrijwel identieke bewegingen maakten in het verleden. Mocht dit zo door gaan dan betekent dit dat “we nu een accumulatie-periode ingaan voor de alts, dit zal waarschijnlijk tot 2020 gaan duren,” aldus Moon Overlord.
De analist voorspelde eerder al dat bitcoin in april van dit jaar zou gaan stijgen. Tijdens eerdere halving events steeg BTC namelijk een jaar voor de halvering van de mining beloningen flink. Aangezien de volgende halving in 2020 zal plaatsvinden voorspelde Moon dat bitcoin in april of mei van dit jaar zou gaan stijgen, iets wat achteraf gezien inderdaad klopte.
Of deze voorspelling weer zal kloppen weet natuurlijk niemand. Veel altcoin traders smachten naar nieuwe stijgingen aangezien de altcoins relatief gezien ver achterop zijn geraakt ten opzichte van bitcoin. Met de bitcoin dominantie op zijn hoogste punt in 18 maanden tijd beginnen de altcoins aanzienlijk terrein te verliezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie