Thom Derks Thom Derks
28/11/2022 09:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/11/2022 09:53

Crypto bedrijf laat Elon Musk en geit standbeeld maken voor $600.000

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Elon Musk's Twitter krijgt vergunning voor crypto betalingen

Foto: thongyhod/Shutterstock

Het gaat de laatste weken vrijwel alleen maar over FTX in de crypto-industrie, maar soms komen er ook wat meer luchtige berichten binnen. Dit nieuwsbericht valt in die laatste categorie.

Het crypto-bedrijf EGT (wat staat voor Elon GOAT Token) heeft voor het duizelingwekkende bedrag van 600.000 dollar een standbeeld laten bouwen dat een kruising is tussen Elon Musk en een geit.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Een standbeeld voor Elon Musk

Het gaat om een gigantisch standbeeld van een geitenlichaam met het hoofd van Musk dat op een raket zit. Je zou het bijna niet geloven, maar het standbeeld bestaat echt en is inmiddels afgeleverd bij het thuisadres van Musk in Texas.

Met het standbeeld hoopt het project natuurlijk aandacht te genereren voor zijn Elon GOAT Token, wat een soort eerbetoon aan de ondernemer is. In het Engels staat de afkorting GOAT voor de “Greatest Of All Time”, wat vrij vertaald de beste aller tijden betekent.

Het is nu wachten op de reactie van Musk zelf. Gezien zijn gevoel voor humor kan hij dit ‘cadeau’ waarschijnlijk wel waarderen. Al is het nog maar de vraag of de miljardair erop zit te wachten om dit gigantische standbeeld een plekje te geven bij hem thuis.

Advertentie

Duur grapje van crypto bedrijf

Het is een behoorlijk dure grap, want het standbeeld kost EGT in totaal 600.000 dollar. Dat bedrag maakt de kans natuurlijk groter dat Musk er daadwerkelijk iets mee doet en op de actie reageert.

Het idee is dat Musk met het cadeau de Elon GOAT Token “in het spotlights kan katapulteren en verschillende initiatieven kan stimuleren.” EGT heeft voor het afleveren van het standbeeld zelfs een countdown op de website geïnstalleerd.

Uiteindelijk is het nog maar de vraag of Musk hier aan mee wil werken. Het is uiteraard een leuk en spraakmakend cadeau, maar ook Musk zal begrijpen dat hier voor de mensen achter het project vooral een verdienmodel achterzit. Musk heeft op Twitter meer dan 100 miljoen volgers, waardoor één bericht het project al een behoorlijke boost kan geven.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie