Ivo Melchers Ivo Melchers
11/12/2023 21:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/12/2023 20:17

Crypto-bloedbad, maar avalanche blijft stijgen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Opmerkelijke stijging avalanche crypto in rode crypto markt

Foto: Vector-3D/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is vannacht hard gedaald en heeft de hele markt als gevolg omgetoverd in een bloedbad. Er zijn weinig munten die aan een daling zijn ontsnapt, maar avalanche (AVAX) is er hier één van. De huidige nummer tien wat betreft grootste cryptomunten staat significant in de plus over de afgelopen 24 uur. Kijkend naar de behaalde winst van de afgelopen 30 dagen is de stijging bovendien nog veel indrukwekkender.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Avalanche stijgt 6%

De bitcoin koers komt op het moment van schrijven uit op 40.568 dollar. In totaal heeft de koers maar liefst 7,40 procent ingeleverd ten opzichte van een dag geleden. Het gros van de altcoins vertoont een daling van minimaal een vergelijkbaar percentage.

Avalanche daarentegen is met 6,02 procent gestegen tot een huidige prijs van 35.55 dollar. Blijkbaar is het veerkrachtig genoeg om niet met de massa mee te gaan. Binnen de top 100 cryptomunten zijn er slechts drie andere munten die een betere dag achter de rug hebben dan avalanche.

Avalanche is al meerdere weken een van de uitblinkers van de markt. Sinds eind oktober is de koers van avalanche in één rechte lijn omhooggeschoten. Op 20 oktober stond de koers gelijk aan ongeveer 9,07 dollar, maar inmiddels is dit gestegen tot 35,75 dollar. Dit weerspiegelt een gigantische stijging van zo’n 327 procent.

Crypto tokenisatie

Unit Network, een layer-1 blockchain gebouwd binnen het ecosysteem van Polkadot (DOT), bracht op 4 december de katalysatoren achter de grote stijging van avalanche aan het licht.

Volgens Unit Network is de stijging grotendeels te danken aan het feit dat grote banken het potentieel van tokenisatie van real-world assets (RWA) op de blockchain van Avalanche inzien.

De Amerikaanse bankgigant JPMorgan kondigde halverwege november aan het netwerk in gebruik te nemen voor het tokeniseren van fondsen. Daarnaast heeft Citibank de infrastructuur getest voor forextransacties. Tot slot heeft Bank of America Avalanche geprezen voor zijn TradFi-vriendelijke aanpak en noemde het zelfs de toekomst van tokenisatie.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie