Ivo Melchers Ivo Melchers
11/12/2023 21:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/12/2023 20:17

Crypto-bloedbad, maar avalanche blijft stijgen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Opmerkelijke stijging avalanche crypto in rode crypto markt

Foto: Vector-3D/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is vannacht hard gedaald en heeft de hele markt als gevolg omgetoverd in een bloedbad. Er zijn weinig munten die aan een daling zijn ontsnapt, maar avalanche (AVAX) is er hier één van. De huidige nummer tien wat betreft grootste cryptomunten staat significant in de plus over de afgelopen 24 uur. Kijkend naar de behaalde winst van de afgelopen 30 dagen is de stijging bovendien nog veel indrukwekkender.

Crypto ontbijt: ETF nieuws, Bitcoin hack El Salvador & meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Avalanche stijgt 6%

De bitcoin koers komt op het moment van schrijven uit op 40.568 dollar. In totaal heeft de koers maar liefst 7,40 procent ingeleverd ten opzichte van een dag geleden. Het gros van de altcoins vertoont een daling van minimaal een vergelijkbaar percentage.

Avalanche daarentegen is met 6,02 procent gestegen tot een huidige prijs van 35.55 dollar. Blijkbaar is het veerkrachtig genoeg om niet met de massa mee te gaan. Binnen de top 100 cryptomunten zijn er slechts drie andere munten die een betere dag achter de rug hebben dan avalanche.

Avalanche is al meerdere weken een van de uitblinkers van de markt. Sinds eind oktober is de koers van avalanche in één rechte lijn omhooggeschoten. Op 20 oktober stond de koers gelijk aan ongeveer 9,07 dollar, maar inmiddels is dit gestegen tot 35,75 dollar. Dit weerspiegelt een gigantische stijging van zo’n 327 procent.

Crypto tokenisatie

Unit Network, een layer-1 blockchain gebouwd binnen het ecosysteem van Polkadot (DOT), bracht op 4 december de katalysatoren achter de grote stijging van avalanche aan het licht.

Volgens Unit Network is de stijging grotendeels te danken aan het feit dat grote banken het potentieel van tokenisatie van real-world assets (RWA) op de blockchain van Avalanche inzien.

De Amerikaanse bankgigant JPMorgan kondigde halverwege november aan het netwerk in gebruik te nemen voor het tokeniseren van fondsen. Daarnaast heeft Citibank de infrastructuur getest voor forextransacties. Tot slot heeft Bank of America Avalanche geprezen voor zijn TradFi-vriendelijke aanpak en noemde het zelfs de toekomst van tokenisatie.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie