Kevin Schijven Kevin Schijven
02/06/2022 10:07 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2022 10:07

Crypto diep in ’t rood: ethereum, cardano, shiba inu, solana dalen hard

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto diep in 't rood: ethereum, cardano, shiba inu, solana dalen hard

Foto: eamesBot/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakt weer een flinke duik en veel altcoins zakken wederom nog harder. Het is weer een rode dag voor de cryptocurrency markt. De totale marktkapitalisatie van alle crypto daalt met 5,2% naar $1,29 biljoen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum zakt met 6%

Ethereum (ETH) kon deze week niet door $2.000 breken en ook de support rond $1.930 hield gisteren niet stand. Ether daalde gisteren helemaal naar een dieptepunt van $1.770, al is dat nog niet zo laag als vorige week. Sinds die dip schommelt ETH tussen $1.810 en $1.840 en komt op het moment van schrijven op $1.820 uit waarmee koers vandaag maar liefst 6% in de min staat.

Advertentie

BNB, DOGE, XRP houden iets beter stand

Binance coin (BNB) kelderde iets minder hard eind gisterenmiddag en de support rond $300 hield vooralsnog stand. BNB komt momenteel op $303 uit en staat daarmee alsnog 5% in de min. Dogecoin (DOGE) staat ook 5,1% in de min en duwt momenteel tegen weerstand rond $0,82 aan. Ripple (XRP) staat al 5,3% in de min en komt vanochtend uit op $0,39.

Ook tron (TRX), die gisteren nog eerst flink steeg, corrigeerde vervolgens hard terug. De support rond $0,82 lijkt nog stand te houden, maar TRX staat desondanks 6% in de min. Shiba inu (SHIB) staat al 6,3% in de min en stoeit momenteel met $0,000011. Cardano (ADA) zakt zelfs met 6,5% in de afgelopen 24 uur en duwt momenteel tegen weerstand rond $0,58 aan.

Polkadot (DOT) verloor echter maar liefst 8,5% van zijn waarde in de afgelopen 24 uur en duikt weer onder $10 naar $9,5. Avalanche (AVAX) staat zelfs 9,8% in de min vandaag en komt op $23,4 uit. Solana (SOL) is echter vandaag de grootste verliezer onder de grootste crypto en daalt met 12% naar $39,7. Dat heeft waarschijnlijk met dit nieuws te maken.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 100 hardste dalers en stijgers

Ook de rest van de top 100 krijgt flinke klappen te verduren. Zo staan ftx token (FTT), okb token (OKB), decentraland (MANA), loopring (LRC), ethereum classic (ETC), flow (FLOW), pancakeswap (CAKE), amp (AMP), zilliqa (ZIL), filecoin (FIL), eos (EOS), hedera (HBAR), enjin coin (ENJ), polygon (MATIC) en elrond (EGLD) allemaal zo’n 7% in de min vandaag.

Voor bitcoin cash (BCH), litecoin (LTC), gala (GALA), fantom (FTM), chainlink (LINK), algorand (ALGO), uniswap (UNI), thorchain (RUNE), graph (GRT), klaytn (KLAY), vechain (VET), dash (DASH) en fantom (FTM) is dat al 8%.

Theta fuel (TFUEL), maker (MKR), helium (HNT), apecoin (APE), aave (AAVE) staan maar liefst 9% in de min. Cosmos (ATOM), near (NEAR), celo (CELO) en tezos (XTZ) verloren 10% van hun waarde in de afgelopen 24 uur. Stepn (GMT), theta, (THETA), terra luna classic (LUNC), convex finance (CVX) en axie infinity (AXS) zaken zelfs met 11%. Kusama (KSM), bitdao (BIT), en synthetix (SNX) staan 12% in de min. Arweave is de grootste verliezer vandaag uit de top 100 en staat bijna 13% in het rood.

Desondanks hebben we nog twee uitzonderingen in het groen vandaag in de top 100. Waves (WAVES) staat 7% in de plus en evmos (EVMOS) steeg in de afgelopen 24 uur met 9%.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere crypto analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie