Ivo Melchers Ivo Melchers
25/11/2023 17:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2023 12:30

Crypto-drama: zoon ECB-president raakt bijna alles kwijt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto-drama: zoon ECB-president raakt bijna alles kwijt

Foto: Alexandros Michailidis/Shutterstock

Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) en tevens een bekende tegenstander van crypto, heeft naar buiten gebracht dat haar zoon ‘’bijna al’’ zijn investeringen in cryptoactiva heeft verloren, ondanks overvloedige waarschuwingen. De centrale bankier heeft, logischerwijs, een zeer negatieve kijk op Bitcoin (BTC) en de rest van de cryptomarkt en gebruikt het verhaal nu om studenten op de hoogte te stellen van de bijkomende risico’s van crypto.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

60% crypto verlies

Lagarde deelde gisteren het verhaal van haar zoon tijdens het ‘Euro20plus’ evenement van de Duitse centrale bank in Frankfurt, zo schrijft Reuters.

Tegenover een groep studenten vertelde ze dat één van haar zoons ongeveer 60 procent van zijn crypto-investeringen is kwijtgeraakt. De ECB-chef heeft vanzelfsprekend geen specifiek bedrag openbaar gemaakt, maar beweerde dat het niet om veel geld zou gaan.

Ze vertelde bovendien dat ze haar zoon het advies gaf om zich niet te wagen aan digitale activa. ‘’Hij negeerde me vorstelijk, wat zijn voorrecht is’’, voegde ze hier echter aan toe. Ook gaf ze aan dat haar zoon nu, met enige tegenzin, accepteert dat ze gelijk had.

Een verlies van 60 procent kan in geen enkel geval veroorzaakt worden door uitsluitend bitcoin. Mocht je bitcoin  namelijk hebben aangekocht toen de koers op zijn all-time high van 69.000 dollar stond, sta je nu zo’n 45 procent in de min. Voor veel altcoins is het echter een ander verhaal. Wanneer je bijvoorbeeld cardano (ADA) kocht toen het op een recordprijs van 3,10 dollar stond, sta je nu op een verlies van maar liefst 87 procent.

Advertentie

Kritisch op Bitcoin, voorstander van CBDC

Zoals gezegd staat Lagarde fel tegenover de opkomst van crypto. In het verleden heeft ze digitale activa dan ook gelabeld als speculatief, waardeloos en als instrument dat vaak door criminelen wordt gebruikt voor illegale activiteiten.

Tegelijkertijd heeft ze zich ontpopt als een grote fan van central bank digital currencies (CBDC’s), ofwel digitale valuta uitgegeven door centrale banken.

De ECB is bovendien bezig aan een dergelijke CBDC: de digitale euro. Na een tweejarig onderzoek is de bank recentelijk overgegaan naar de voorbereidingsfase van dit ambitieuze project.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie