Ivo Melchers Ivo Melchers
25/11/2023 17:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2023 12:30

Crypto-drama: zoon ECB-president raakt bijna alles kwijt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto-drama: zoon ECB-president raakt bijna alles kwijt

Foto: Alexandros Michailidis/Shutterstock

Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) en tevens een bekende tegenstander van crypto, heeft naar buiten gebracht dat haar zoon ‘’bijna al’’ zijn investeringen in cryptoactiva heeft verloren, ondanks overvloedige waarschuwingen. De centrale bankier heeft, logischerwijs, een zeer negatieve kijk op Bitcoin (BTC) en de rest van de cryptomarkt en gebruikt het verhaal nu om studenten op de hoogte te stellen van de bijkomende risico’s van crypto.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

60% crypto verlies

Lagarde deelde gisteren het verhaal van haar zoon tijdens het ‘Euro20plus’ evenement van de Duitse centrale bank in Frankfurt, zo schrijft Reuters.

Tegenover een groep studenten vertelde ze dat één van haar zoons ongeveer 60 procent van zijn crypto-investeringen is kwijtgeraakt. De ECB-chef heeft vanzelfsprekend geen specifiek bedrag openbaar gemaakt, maar beweerde dat het niet om veel geld zou gaan.

Ze vertelde bovendien dat ze haar zoon het advies gaf om zich niet te wagen aan digitale activa. ‘’Hij negeerde me vorstelijk, wat zijn voorrecht is’’, voegde ze hier echter aan toe. Ook gaf ze aan dat haar zoon nu, met enige tegenzin, accepteert dat ze gelijk had.

Een verlies van 60 procent kan in geen enkel geval veroorzaakt worden door uitsluitend bitcoin. Mocht je bitcoin  namelijk hebben aangekocht toen de koers op zijn all-time high van 69.000 dollar stond, sta je nu zo’n 45 procent in de min. Voor veel altcoins is het echter een ander verhaal. Wanneer je bijvoorbeeld cardano (ADA) kocht toen het op een recordprijs van 3,10 dollar stond, sta je nu op een verlies van maar liefst 87 procent.

Advertentie

Kritisch op Bitcoin, voorstander van CBDC

Zoals gezegd staat Lagarde fel tegenover de opkomst van crypto. In het verleden heeft ze digitale activa dan ook gelabeld als speculatief, waardeloos en als instrument dat vaak door criminelen wordt gebruikt voor illegale activiteiten.

Tegelijkertijd heeft ze zich ontpopt als een grote fan van central bank digital currencies (CBDC’s), ofwel digitale valuta uitgegeven door centrale banken.

De ECB is bovendien bezig aan een dergelijke CBDC: de digitale euro. Na een tweejarig onderzoek is de bank recentelijk overgegaan naar de voorbereidingsfase van dit ambitieuze project.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie