Kevin Schijven Kevin Schijven
05/01/2022 06:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2022 06:15

Crypto gamers halen $1,4 miljoen op voor slachtoffers orkaan in Filipijnen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto gamers halen $1,4 miljoen op voor slachtoffers orkaan in Filipijnen

Foto: ymphotos / Shutterstock.com

Kort voor kerst wist een orkaan in de Filipijnen enorme ravage aan te richten. Tussen 16 en 21 december zorgde Orkaan Rai, ofwel Odette in de Filipijnen, naar schatting voor meer dan 4 miljoen slachtoffers, meer dan 400 doden en bijna $800 miljoen aan schade.

Yield Guild Games (YGG), een gaming organisatie gericht op play-to-earn cryptocurrency, begon op 17 december met het inzamelen van donaties om de slachtoffers in de Filipijnen te helpen. Op 3 januari kondigde de organisatie aan dat het maar liefst $1,4 miljoen (€1,24 miljoen) heeft opgehaald.

Yield Guild Games meldt dat rond de jaarwisseling al bijna de $1 miljoen werd bereikt. Toen ontving de organisatie in de afgelopen dagen nog eens $500.000 aan donaties via DeFi Kingdoms (JEWEL). DeFi Kingdoms is een zogenaamd gamefi product dat gaming, decentralized finance (DeFi), non-fungible token (NFT) en meer dergelijke technologie combineert.

Verder meldt Yield Guild Games dat de donatie gaat naar de heropbouw van maar liefst 2.500 huishoudens. In een gerelateerd bericht meldt de organisatie dat al meer dan 1.600 huishoudens bereikt zijn. Toch is dat maar een fractie van de 55.000 woningen die naar schatting verwoest zijn in de Filipijnen door de orkaan.

FTX plant nieuwe Solana veiling na eerdere miljardenverkopen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

YGG & JEWEL koersen

De koers van YGG bereikte eind november door de ‘metaverse’ rage een all-time high (ATH) van $11,17. Echter is de koers sindsdien met meer dan 50% omlaag gecorrigeerd, maar lijkt wellicht boven $5 support te vinden. Met een marktkapitalisatie van $463 miljoen staat YGG net in de top 200 grootste crypto.

De koers van JEWEL heeft daarentegen vanochtend nog een nieuwe ATH bereikt van $21,3 na een stijging van 4,5% in de afgelopen 24 uur, 45% in de afgelopen week en maar liefst 190% ten opzichte van een maand geleden. JEWEL komt vandaag voor het eerst de top 100 grootste crypto binnen met een marktkapitalisatie van $1,3 miljard.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie