Max Max
22/11/2023 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2023 11:45

Crypto games groeien explosief, maar er is twijfel over de cijfers

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Gaming industrie gaat crypto volgend jaar omarmen, zegt 40%

Foto: Dragon Images/Shutterstock

Interesse in de crypto gaming wereld lijkt sterk terug te keren. Dat blijkt uit recente gegevens van DappRadar waarin een groeiende activiteit is te zien bij games die gemaakt zijn op een blockchain netwerk. Er wordt echter getwijfeld over de accuraatheid van deze gegevens.

Solana cryptoprojecten op ijs door aanhoudende netwerkproblemen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

1 miljoen dagelijks actieve crypto wallets

Uit een recent rapport van DappRadar blijkt dat er in de maand oktober meer dan één miljoen unieke wallets per dag actief waren in blockchain games.

Volgens de grafiek van het databedrijf is het aantal dagelijkse actieve gebruikers in crypto games sinds september fors aan het stijgen. In die maand waren er al een aantal dagen waarop meer dan een miljoen wallets actief waren.

Die stijgende trend zette in oktober door en in november komt het aantal actieve wallets dagelijks ruim boven de één miljoen uit.

Het gaat echter niet om nieuwe records. Tijdens de bullmarkt van 2021 bereikte het aantal actieve wallets ook de grens van één miljoen. Bekende games zoals Splinterlands, Alien Worlds en Axie Infinity werden toen populair.

Nu we mogelijk langzamerhand een nieuwe bullmarkt ingaan, zien we eindelijk het aantal gebruikers terugkeren naar deze niveaus.

Advertentie

Botaccounts in crypto games zijn bekend probleem

Dit soort spellen kampen echter met zogeheten “botaccounts”. Gebruikers kunnen bots inzetten om automatisch beloningen te verdienen. Hierdoor hoeven ze zelf niet de game te spelen wat tijd scheelt, terwijl ze toch hun beloningen krijgen.

Helemaal eerlijk is het dus niet, maar het is al lange tijd een bekend probleem op het gebied van blockchain-gaming. Alien Worlds is één van de games die last heeft van botaccounts. Het Twitteraccount van Alien Worlds berichtte onlangs dat er minstens 1,6 miljoen botaccounts waren geïdentificeerd.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Hoe realistisch zijn de gegevens?

Het is daarom enigszins onduidelijk hoeveel van deze gebruikers ook echte personen zijn en geen bots. Daarnaast kan een gebruiker ook meerdere wallets hebben.

Ook op sociale media wordt vaak afgevraagd of de gegevens wel een realistisch beeld schetsen over de games op de blockchain. Kortom, het is lastig om precies te achterhalen hoeveel unieke spelers momenteel blockchain games spelen.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie