Simon Bosch Simon Bosch
18/09/2022 08:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/09/2022 08:25

“Crypto games zijn pas ‘klaar’ als ze net zo goed zijn als Fortnite”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
¿Llegarán pronto los Nike NFT a Fortnite?

Foto: Lenscap Photography / Shutterstock.com

Nog niet zo lang geleden bestond de cryptocurrency-wereld alleen uit bitcoin (BTC) en wat altcoins, maar dat is nu wel anders. Nu is niet alleen Decentralized Finance (DeFi) erbij gekomen, maar ook bijvoorbeeld gaming-blockchains. Maar volgens de community manager van blockchain-game-ontwikkelaar Blowfish Studios is de industrie niet per se ‘klaar’ voor grootschalige adoptie.

Crypto ontbijt: ETF nieuws, Bitcoin hack El Salvador & meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Te veel focus op crypto, te weinig op gaming

Dat verklaarde Luke Sillay van de Australische ontwikkelaar Blowfish Studios aan Cointelegraph tijdens de Tokyo Games Show van dit jaar. Veel te veel ontwikkelaars die hun spel op een blockchain zetten hebben te veel gefocust op de tokenomics van hun gaming-token en op de in-game rewards, en te weinig op de game zelf. Sillay:

Je kunt merken dat sommige andere blockchain-games helemaal niet zo leuk zijn om te spelen. Ja, je krijgt de mogelijkheid om flink wat tokens te verdienen [door te spelen] en je krijgt meestal een goed rendement op je [geïnvesteerde tijd], maar meestal zijn ze niet zo leuk, toch?

Veel van de ontwikkelaars van deze games zijn volgens de topman uit het oog verloren wat een spel aantrekkelijk maakt om te spelen, en dat is volgens hem precies de reden waarom ze weinig gespeeld worden. “Wij vinden dat als een game leuk om te spelen is en aantrekkelijk is om naar te kijken, dan mensen het willen spelen,” benadrukt hij.

Op het moment zijn volgens DappRadar de games Alien Worlds, Splinterlands en Gameta het meest gespeeld. De drie games hangen alle drie grofweg rond de 150.000 gebruikers, waar Gameta momenteel het hardste van groeit. Ook genieten ze alle drie maandelijks miljoenen in-game transacties. In het geval van Splinterlands is dat momenteel goed voor zo’n 74.000 dollar aan inkomsten op maandbasis.

Advertentie

Pas blockchain-doorbraak bij Fortnite-niveau

Maar ondanks dat hij voor een blockchain-gameontwikkelaar werkt is hij wel kritisch. De industrie heeft volgens Sillay nog een lange weg te gaan. Pas als games écht leuk zijn zullen ze die-hard fans zoals die van Fortnite of League of Legends aantrekken. Dat soort toegewijde spelers zijn ook sneller in staat om geld uit te geven aan in-game producten zoals attributen voor hun avatars.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie