Ivo Melchers Ivo Melchers
06/07/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/07/2023 12:00

Crypto hackers ontwaken in tweede kwartaal

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto hackers slaan nogmaals toe na mega diefstal

Foto: JARIRIYAWAT/Shutterstock

Een tijdje terug verscheen in het crypto nieuws dat crypto hackers een relatief rustig eerste kwartaal achter de rug hadden. Het gestolen crypto kapitaal lag namelijk lager dan in elk kwartaal van 2022. Echter werd er destijds al vermeld dat er geen duidelijke reden was voor deze daling en dus hoogstwaarschijnlijk tijdelijk zou zijn. Inmiddels is het tweede kwartaal ook ten einde gekomen en blijkt deze voorspelling uit te zijn gekomen.

Nieuwe crypto lancering op Telegram blockchain – maak kennis met NOT
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

$300 miljoen aan crypto buitgemaakt

In de afgelopen 3 maanden zou er meer dan 300 miljoen dollar aan digitale activa verloren zijn gegaan door hacks en exploits. Dit blijkt uit het kwartaalrapport van blockchain-beveiligingsbedrijf CertiK.

In het rapport liet CertiK zien dat er in totaal 212 incidenten waren in het afgelopen kwartaal. Het bedrijf merkte op dat kwaadwillende actoren hiermee in totaal 313.566.528 dollar uit Web3 protocollen buit wisten te maken. In het tweede kwartaal van 2022 wisten hackers er met 745 miljoen dollar vandoor te gaan, wat betekent dat het bedrag met 58 procent is gedaald in die zin. In het algemeen was 2022 dan ook een goed jaar voor crypto hackers.

De verloren waarde door exit-scams, ofwel rug pulls, was in het afgelopen kwartaal verdubbeld ten opzichte van de eerste drie maanden van het jaar. In totaal ging er namelijk ongeveer 70 miljoen dollar hieraan verloren, terwijl dit in het eerste kwartaal nog ongeveer 31 miljoen dollar was.

Ondertussen daalden de verliezen door flash loans en oracle exploits drastisch in het tweede kwartaal in vergelijking met het eerste kwartaal. Afgelopen kwartaal gingen kwaadwillenden er wat dat betreft met 23 miljoen dollar vandoor, terwijl dit in het eerste kwartaal nog 222 miljoen dollar bedroeg.

BNB Chain de grootste verliezer

CertiK analyseerde verder ook nog de individuele blockchains om te zien waarop de meeste hacks zijn uitgevoerd. Het kwam tot de conclusie dat BNB Chain (BNB) het grootste doelwit was, met 119 incidenten dat tot een totaal verlies van 70.711.385 dollar heeft geleid. Ethereum (ETH) kwam op de tweede plaats, met 55 incidenten die hackers 65.999.953 dollar hebben opgeleverd.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie