Roy van Krieken Roy van Krieken
14/01/2024 22:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/01/2024 18:05

Crypto hackers vinden nieuwe manier om van Solana wallets te stelen

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana (SOL) aanstaande correctie: nieuwe kans in groene koopzone

Foto: sdx15/Shutterstock

De Solana blockchain lijkt een aanzienlijke tegenslag te hebben ervaren. Een recente reeks phishingaanvallen heeft geleid tot het verlies van maar liefst $4,17 miljoen uit crypto wallets, waardoor de kwetsbaarheid van digitale wallets weer onder de aandacht wordt gebracht. Deze aanvallen onderstrepen de noodzaak voor gebruikers om uiterst waakzaam te zijn en de risico’s die gepaard gaan met investeren in digitale valuta’s zoals solana (SOL).

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Geavanceerde crypto aanvallen

De aanvallen, geïdentificeerd door het blockchain forensisch bedrijf Scam Sniffer, betreffen twee geavanceerde “Solana wallet drainers”. In de afgelopen maand hebben deze kwaadwillenden een bedrag van $4,17 miljoen ontvreemd van 3,947 gebruikers. Deze phishingaanvallen, die vaak directe overboekingen en het exploiteren van zwakke plekken in transacties omvatten, tonen de geraffineerdheid en het gevaar van deze criminele ondernemingen.

Een prominente aanval, bekend als de “Rainbow Drainer”, werd voor het eerst ontdekt tijdens een neppe NFT airdrop, waarbij slachtoffers een nep contract ondertekenden en zo hun activa verloren. Dit benadrukt de cruciale noodzaak voor gebruikers om zich bewust te zijn van dergelijke bedreigingen en de authenticiteit van elke transactie te verifiëren. Bovendien werd een tweede drainer, genaamd de “Node Drainer”, actief tijdens een kerst-phishingcampagne, waardoor meer dan $2 miljoen van gebruikers werd gestolen.

Het laat maar weer eens zien dat zelfs in, overwegend goed beveiligde, crypto wallets je op je hoede moet blijven.

Een waarschuwing voor SOL investeerders

Deze recente hacks op de Solana blockchain dienen als een harde herinnering aan de inherente risico’s van het investeren in cryptocurrencies. Zeker phishing aanvallen kunnen in een klein hoekje zitten. Als iets in de wereld van crypto te mooi om waar te zijn lijkt, dan is dat waarschijnlijk ook zo.

In totaal is er in 2023 voor meer dan $2 miljard aan crypto gestolen op allerlei manier door hackers. De crypto markt wordt steeds volwassener, maar helaas blijven hackers en scammers ook dit jaar nog op de loer liggen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie