Kevin Schijven Kevin Schijven
05/07/2022 10:14 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 16:59

Crypto kleurt groen: vooral ethereum, solana en polygon stijgen fors

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum analyse: ETH koers mogelijk toch voorlopig bearish

Foto: leksiv/Shutterstock

De cryptocurrency markt zag een behoorlijke opleving in de afgelopen 24 uur. Bitcoin (BTC) kon aardig stijgen en er zitten onder de altcoins een aantal flinke uitschieters tussen. Veel crypto koersen zijn echter vanochtend alweer aan het dalen en de totale marktkapitalisatie ligt nog steeds dik onder de $1 biljoen. Toch steeg deze met 3,5% in de afgelopen 24 uur naar $935 miljard. Er is echter nog altijd veel vrees in de markt dat we nog niet de bodem hebben gezien.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum stijgt met 8%

Ethereum (ETH) presteerde in de afgelopen 24 uur zeer sterk. De ether koers hield gisteren stand op de $1.050 en steeg naar een piek van $1.167 vanochtend. Sindsdien is ETH gezakt naar $1.140, maar de koers staat daarmee alsnog 8% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. Ook andere tokens gerelateerd aan Ethereum presteren sterk, later daarover mee.

Advertentie

XRP, DOT, DOGE blijven iets achter

Ripple (XRP) blijft wat achter vandaag en kon afgelopen nacht niet de $0,33 breken. XRP zakt vanochtend naar $0,322 en staat daarmee 1,4% in de plus vandaag. Polkadot (DOT) trok al sterker aan, maar kon afgelopen nacht niet de $7,2 breken en zakt vanochtend flink. Met een prijs van $6,87 staat DOT alsnog 2% in de plus. Dogecoin (DOGE) toont een dergelijke beweging, werd vannacht op $0,07 afgewezen en komt nu op $0,068 uit waarmee koers 2,1% in de plus staat.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

ADA, TRX, SHIB in de plus

Cardano (ADA) houdt vanochtend iets sterker stand en staat 2,5% in de plus. ADA kon vannacht echter nog niet $0,47 breken en valt terug naar $0,46. Tron (TRX) staat 2,6% in de plus, maar de $0,069 was nog een brug te ver. Shiba inu (SHIB) maakte afgelopen nacht nog een enorme beweging, maar zakt nu terug naar $0,0000104. Toch staat SHIB 2,9% in de plus vandaag.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

AVAX, BNB, SOL stijgen flink

Avalanche (AVAX) trok in de afgelopen 24 uur nog iets sterker aan en staat 3,4% in de plus. AVAX piekte vanochtend rond $18,2, maar valt nu terug naar $17,4. Binance coin (BNB) houdt vanochtend sterker stand al kon de koers nog niet de $236 breken en valt nu onder de $230. BNB staat vandaag 5,5% in de plus. Solana (SOL) piekte afgelopen nacht net onder $37 en probeert momenteel support te vinden op $35. Daarmee staat SOL 6% in de plus vandaag. Onlangs deelde onze analisten deze SOL grafiek in de Discord omgeving van Crypto Insiders. Wil je meer uitleg bij deze grafiek, kom dan zelf een kijkje nemen! Meer informatie staat onderaan het artikel.

SOL analyse

Effect Ethereum update: aantal transacties ontploft
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

MATIC koers stijgt met 11%

Onder de grootste crypto is vandaag polygon (MATIC) de grote winnaar. Dit Layer-2 netwerk voor Ethereum steeg met maar liefst 11% in de afgelopen 24 uur. MATIC schoot vanochtend naar een piek van $0,533 en komt momenteel op $0,51 uit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 100 hardste stijgers en dalers

Vandaag staan elrond (EGLD), near (NEAR), thorchain (RUNE), kucoin (KCS) en aave (AAVE) 6% of meer in de plus. Voor apecoin (APE) is dat 7% en voor loopring (LRC) 8%. Uniswap (UNI), enjin coin (ENJ), basic attention token (BAT) en cosmos (ATOM) staan al 10% in de plus vandaag. Celsius Network (CEL) stijgt ondanks alle problemen met 13% in de afgelopen 24 uur. Stepn (GMT) staat zelfs 14% in de plus vandaag.

Aan de rode kant is het zeer karig vandaag. Synthetix (SNX) corrigeert met 5% na een flinke stijging en terraclassicusd (USTC), de gecrashte stablecoin, zakt vandaag met 11%. Desondanks staat de USTC koers alsnog bijna 600% in de plus ten opzichte van twee weken geleden, maar later daarover meer op Crypto Insiders.

Nieuwe Ethereum upgrade maakt het verliezen van private keys verleden tijd
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere crypto analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van crypto. Via Discord premium omgeving van Crypto Insiders kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Afgelopen week hield onze hoofdanalist, bekend als AppY, een ask me anything (AMA) sessie voor onze premium leden. Deze is nu voor iedereen terug te zien en staat vol met zeer interessante technische analyses!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie