Kevin Schijven Kevin Schijven
05/07/2022 09:05 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2022 09:05

Bitcoin analisten waarschuwen voor bull trap; exchange reserves stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt na FOMC en Binance paniek, maar grote wallets slaan in

Foto: Thongden Studio/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon de afgelopen 24 uur aardig stijgen en het marktsentiment slaat gelijk om. De angst neemt af, de markt wordt weer hoopvol en men spreekt zelfs over het begin van een nieuwe bull-markt. Echter is de kans groot dat men veels te vroeg juicht. Is er sprake van een mogelijke bull trap?

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers stijgt met 4%

De bitcoin koers hing gisterenochtend nog vlak boven $19.100 en begon toen flink te stijgen. Bitcoin kwam kort weerstand tegen rond $19.500, $19.800 en natuurlijk $20.000, maar brak door alle drie niveaus vrij snel.

Bitcoin piekte afgelopen nacht rond $20.400, maar hield vervolgens nog rond $20.200 stand. Vanochtend testte BTC weer $20.400, maar kon er wederom niet doorheen breken. Op het moment van schrijven zakt de BTC prijs weer onder $20.000 en komt uit op $19.900 op KuCoin en €19.250 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag alsnog 4% in de plus.

Advertentie

Bitcoin support houdt stand

Whale Map gaf enkele weken geleden al aan dat vlak boven $19.000 een belangrijke grens ligt, aangezien rond die prijs veel BTC werd ingekocht. Deze prijs hield dus vooralsnog stand, maar bitcoin beweegt eigenlijk nog steeds in hetzelfde bereik waar de koersen nu al meer dan twee weken in vastzit. In deze markt van HODL’ers is er nog altijd een groot gebrek aan nieuwe kopers.

Toch geeft dit vertrouwen dat bitcoin op de korte termijn verder kan stijgen. Mogelijk zien we dan binnenkort een test van de $24.000. Echter lijkt de kans groot dat bitcoin daarna weer daalt en dat we ook snel weer een hertest van de recente low onder $18.000 zullen zien, als niet zelfs een nieuwe lower low.

Hoe de koers vandaag verder beweegt, is wellicht sterk afhankelijk van hoe de Amerikaanse beurzen later vandaag openen. Aandelenmarkten als de S&P 500 bleven namelijk gisteren gesloten vanwege de Amerikaanse feestdag. Toch kleuren de SPX premarket futures al groen en dat is mogelijk een goed teken vanwege de hoge correlatie tussen SPX en BTC.

Crypto ontbijt: BTC halving hype, ETF uitstroom & Worldcoin op Ethereum
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin reserves op exchanges nemen toe

Echter toont analist IT Tech aan dat de bitcoin reserves op exchanges flink aan het stijgen zijn en dat is meestal een zeer slecht teken. Het kan betekenen dat deze BTC op het punt staan om op de spotmarkt gedumpt te worden. Dat zal wellicht voor nog meer verkoopdruk zorgen.

Grayscale’s bitcoin ETF ‘halveert’, vlak voor BTC halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Enorme stablecoin activiteit wordt gemeten

Ook valt het analist InspoCrypto op dat enorme hoeveelheden stablecoins in- en uitstromen van exchanges. De laatste keer dat we deze trend zagen was op 20 april en toen zakte de prijs zakte hard na een bull trap. Gaat dit nu weer gebeuren?

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Belangrijke bitcoin data voor juli

Volgende week, op 13 juli, wordt de volgende Amerikaanse consumentenprijsindex gepubliceerd. De vorige keer toen deze inflatiecijfers werden gepubliceerd, op 10 juni, verloor bitcoin grip op de $30.00 en crashte helemaal naar de het huidige gebied rond $20.000. Deze Twitteraar heeft de volgende belangrijke data op een rijtje gezet:

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie