Kevin Schijven Kevin Schijven
20/02/2022 11:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/02/2022 11:58

Crypto-markt blijft bloeden: cardano en shiba inu dalen ‘t hardst

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto-markt blijft bloeden: cardano en shiba inu dalen ‘t hardst

Foto: AlekseyIvanov/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakte vanochtend weer een behoorlijke duik en wederom zien we veel altcoins nog harder dalen. De koersen vangen nu al meerdere dagen op rij flinke klappen en in de afgelopen 24 uur wellicht nog de zwaarste. De totale marktkapitalisatie van alle crypto zakt met 4,3% naar $1,82 biljoen, het laagst in meer dan twee weken. Kunnen de koers nu herstellen of dippen ze nog dieper?

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ethereum zakt weer met 5%

Ethereum (ETH) zakte gisterenmiddag al naar $2.700, maar kon toen iets herstellen. Echter kwam de koers niet veel verder dan $2.750 en begon afgelopen nacht weer snel te dalen. Vanochtend komt ether op $2.630 uit waarmee de koers maar liefst 5% in de min staat ten opzichte van 24 uur geleden en zelfs 10% ten opzichte van een week geleden. Het is de laagste ETH prijs in meer dan twee weken.

Advertentie

XRP & Solana houden ’t sterkst stand

Ripple (XRP) hield de afgelopen 24 uur het best stand onder de grootste altcoins. XRP maakte namelijk een grote sprong gisterenmiddag, maar zakte gedurende nacht toch weer flink. Desondanks is XRP de enige koers die groen kleurt, al is het maar met 0,7%. XRP komt vanochtend op $0,79 uit en staat 4,1% in de min ten opzichte van een week geleden.

Daarna houdt solana (SOL) het sterkst stand, voornamelijk omdat de koers vanochtend al een kleine bounce kon maken naar $88,8. Toch staat SOL 2% in de min vandaag en 7% ten opzichte van een week geleden. Avalanche (AVAX) staat vandaag 6% in de min, maar kon eerder deze week nog flink stijgen waardoor koers ‘maar’ 2,1% in de min staat ten opzichte van een week geleden.

Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Grootste crypto flink in de min

Dan volgt dogecoin (DOGE) die vandaag 4,1% in de min staat en 5,1% deze week. DOGE zakt naar $0,137. Polkadot (DOT) verliest vandaag 4,5% van zijn waarde maar staat zelfs 9,4% in de min ten opzichte van een week geleden en komt op $17 uit. Binance coin (BNB) zakt vandaag met 5,1% naar $380 en staat deze week 5,7% in de min. Terra (LUNA) daalt met 5,2 vandaag en 6,2% deze week naar $48,7.

Ethereum staking-dienst EigenLayer op het randje van een crisis
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Cardano daalt naar laagste prijs in een jaar

Dan hebben we cardano (ADA) die maar liefst 6,2% in de min vandaag staat en zelfs 11,3% deze week. ADA zakt helemaal naar $0,93, de laagste prijs in letterlijk een heel jaar. Het was op 20 februari 2021 dat ADA boven deze prijs uitkwam en zakt vandaag voor het eerst sindsdien weer zo laag.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Shiba Inu zakt nog harder

Toch hebben we onder de grootste crypto een nog grotere verliezer en dat is shiba inu (SHIB). SHIB staat maar liefst 10,2% in de min vandaag en 12,4% deze week. SHIB zakt naar $0,0000255, maar staat daarmee alsnog 13% in de plus ten opzichte van een week geleden. SHIB staat desondanks alsnog 36.000% in de plus ten opzichte van een jaar geleden, maar wel 70% onder de all-time high van 4 maanden geleden.

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Top 100 hardste dalers en stijgers deze week

De rest van de top 100 kleurt ook behoorlijk rood. Radix (RDX), fantom (FTM), curve (CRV), helium (HNT), secret (SCRT) en enjin coin (ENJ) staan 8% in de min. Harmony (ONE), gala (GALA) en frax share (FXS) zelfs 11%.

Tezos (XTZ), stacks (STX) en arweave (AR) staan deze week maar liefst 19% in de min. Voor quant (QNT), frax share (FXS) is dat 20%. Voor harmony (ONE), radix (RDX), flow (FLOW) 21%. Elrond (EGLD), sandbox (SAND) 22% en theta network (THETA) zelfs 23%.

Toch hebben we enkele koersen die wel nog in de plus staan ten opzichte van een week geleden. Voor Juno (JUNO) is dat 4,4%, voor klaytn (KLAY) 6,7% en neo (NEO) zelfs 10,6%.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie