Kevin Schijven Kevin Schijven
08/03/2023 11:47 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/03/2023 11:47

Crypto markt in ’t rood, maar XRP en deze Shiba munt stijgen alsnog hard

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Altcoins se recuperan: Cardano, Shiba Inu y Pepe suben como la espuma

Foto: Dennis Diatel/Shutterstock

De crypto markt zat even een weekje vast en toonde opvallend weinig volatiliteit. Daar kwam gisterenmiddag een einde aan met de opmerkingen van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell. De markten verwachten nu toch een sterkere renteverhoging dan voorheen en dat zorgt ervoor dat investeerders nog terughoudender worden. De totale marktkapitalisatie daalt met 1,5% naar $1,06 biljoen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin dipt onder $22.000

Bitcoin (BTC) dook vanochtend zo diep als $21.800, maar herstelt op het moment van schrijven richting $22.100. Desondanks staat de BTC koers daarmee vandaag 1,5% in de min. Ondertussen is de derivatenmarkt flink aan het afkoelen, een mogelijk teken dat investeerders minder risico willen nemen.

Advertentie

Ethereum houdt sterker stand

Ethereum (ETH) hield na de duik van bitcoin opvallend sterker stand. De twee correleerden enorm sterk de laatste tijd met elkaar, maar dan nam gisteren iets af. De ETH koers verloor grip op de $1.565, maar maakte op $1.540 al een kleine stuiter. Momenteel komt ETH weer bij $1.560 aankloppen waardoor de koers slechts 0,4% in de min staat.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

XRP hardste stijger uit crypto top 10

Binance coin (BNB) houdt nog iets beter stand en staat met $288 zelfs 0,7% in de plus vandaag. Ripple (XRP) is de meest opvallende uitzondering vandaag en steeg juist hard in de afgelopen 24 uur. XRP komt momenteel boven $0,386 uit en staat daarmee maar liefst 4,4% in de plus. XRP fans denken dat het einde van de SEC rechtszaak in zicht is.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Rest van de top 10 kleurt rood

De rest van de top 10 staat echter in de min. Dogecoin (DOGE) zakt met 0,7% naar $0,0738. Cardano (ADA) verliest 1% van zijn waarde en komt uit op $0,325. Polygon (MATIC) staat al 1,7% in de min en zakt naar $1,13. Solana (SOL) daalt met maar liefst 5% naar $19,4. Okb (OKB) staat ruim 10% in de min en zakt helemaal naar $41,5.

Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ook rode top crypto top 100

De top 100 kleurt over het algemeen ook rood. Synthetix (SNX), klaytn (KLAY) en fantom (FTM) staan meer dan 5% in de min. Neo (NEO), trust wallet (TWT), okc (OKT) en the graph (GRT) staan al bijna 6% in het rood.

Singularitynet (AGIX) en optimism (OP) dalen beide met zo’n 7%. Voor bitget token (BGB) en stacks (STX) is dat al meer dan 8%. Wemix (WEMIX) is de grootste verliezer van de dag en viel na een daling van 14% kort uit de top 100.

Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bone shibaswap hardste stijger van de dag

Toch hebben we naast XRP nog enkele stijgers in de top 100 vandaag. Immutablex (IMX) staat namelijk 6,5% in de plus en conflux (CFX) zelfs 7,2%.

De hardste stijger vandaag is een niewkomer in de top 100: bone shibaswap (BONE). De BONE koers staat bijna 22% in de plus en dat heeft mogelijk te maken met hype omtrent ‘Shibarium.’ Later hierover meer op Crypto Insiders.

Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie