Kevin Schijven Kevin Schijven
08/03/2023 09:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/03/2023 09:30

Bitcoin zakt onder $22.000 en dit gaat voor nog meer verkoopdruk zorgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin cae a su nivel más bajo y alcanza los $24.000, ¿qué sigue?

Foto: ImageFlow/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zat sinds vrijdag vast rond $22.400, maar dat hield gisterenmiddag op. De koers verloor grip op de $22.400, brak omlaag uit en kelderde naar $22.000. Bitcoin maakte toen een klein herstel, maar kwam niet verder dan $22.300. Vervolgens viel bitcoin terug naar $22.000 en dipte vanochtend zelfs naar $21.800 op een aantal beurzen. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $21.975 op Binance en €20.850 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 2% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 58%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $425 miljard en de dominantie op 42,2%. De Fear & Greed Index komt uit op 50 (Neutral).

Wu-Tang rapper zet eigen muziek op het Bitcoin netwerk
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Jerome Powell zorgt voor volatiliteit

We schreven deze week al meerdere malen dat Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, voor wat opschudding kan zorgen.

Hij zei gisteren echter tegenover de Senate Banking Committee dat “economische cijfers sterker zijn dan verwacht” en dat de Fed “bereid is om het tempo van de renteverhogingen op te voeren.”

Dat werd niet goed ontvangen door veel financiële markten. De markten verwachten nu een renteverhoging van 50% in plaats van 25%.

Advertentie

Grayscale vs. SEC

Gisteren vond ook een hoorzitting plaats tussen Grayscale, de grootste bitcoin vermogensbeheerder ter wereld, en de Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC keurde vorig jaar de aanvraag van Grayscale af om zijn bitcoin fonds (GBTC) om te zetten naar een exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds.

De eerste hoorzitting verliep wellicht beter dan verwacht, aangezien de prijs van het GBTC fonds met bijna 10% steeg naar 35% onder net asset value (NAV), oftewel de prijs van bitcoin. Toch betekent dit niet dat Grayscale gelijk de rechtszaak heeft gewonnen.

Crypto belasting: wat zijn de Europese belastingparadijzen in 2024?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Mt. Gox en Silk Road verkoopdruk!?

Inmiddels is bekendgemaakt dat gedupeerden van Mt. Gox op 10 maart mogelijk eindelijk een deel van hun gestolen BTC terug zullen zien. De enorme bitcoin beurs ging bijna 10 jaar geleden failliet na een hack.

Er is nog altijd vrees in de markt dat deze BTC massaal gedumpt kunnen worden en dat kan voor verkoopdruk zorgen. Het zou namelijk potentieel om $3 miljard aan BTC kunnen gaan.

Tot slot gaat de Amerikaanse overheid mogelijk ook nog voor verkoopdruk zorgen. Analysebedrijf PeckShield meldt dat de in beslag genomen BTC van Silk Road, de gesloten darkweb marktplaats, gestuurd zijn naar Coinbase. Staat de VS op het punt om $1 miljard aan BTC te verkopen?

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Onze analisten maken gebruik van Bybit

De crypto markt is volatiel en verandert voortdurend. Vaak volgt na elke stijging weer een daling. Onze analisten maken daarom gebruik van Bybit om ook te profiteren van dalende koersen. Door gebruik te maken van Bybit heb je de mogelijkheid om te handelen in derivaten en zogeheten short-orders te plaatsen wanneer je verwacht dat een koers gaat dalen. Wel zo handig! Via deze link kun je eenvoudig een account aanmaken en registreert Bybit dat je afkomstig bent van Crypto Insiders. Hiermee steun je ons platform en kom je in aanmerking voor leuke prijzen en aanbiedingen.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie