Robin Hazekamp Robin Hazekamp
14/04/2024 19:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2024 18:38

Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash

Foto: Nataly Gejdos/Shutterstock

Gisteren maakte de crypto industrie een forse crash mee, als gevolg van de Iraanse aanval op Israël. Dat had een behoorlijke impact; bijna een miljard dollar aan crypto posities werden geliquideerd. Het grootste gedeelte daarvan waren bitcoin (BTC) posities, maar ook verschillende altcoins hadden het zwaar. En onder de 260 duizend getroffenen zit een handelaar die wel een héél erg slechte dag had.

Megabank JPMorgan verwacht dat bitcoin daalt na de halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Van miljonair naar blut in één nacht

Een handelaar die onder de naam @cryptonerd75 gaat op X werd gisteren niet rustig wakker. De dag ervoor had hij in de memecoin PEPE geïnvesteerd met zijn volledige vermogen van $1,15 miljoen. In de avond begon dat aan hem te knagen, maar wegens vermoeidheid besloot hij er de volgende ochtend pas wat aan te doen. 

Toen hij de volgende ochtend zijn account op crypto exchange Binance opende, zakte de moed hem in de schoenen. Hij had in de munt geïnvesteerd met een 3x-hefboomfunctie. Dat houdt in dat als er een bedrag van $100 geïnvesteerd wordt, er $200 van de exchange bijgeleend wordt voor een totale investering van $300. 

Door de crash was de investering van de trader geliquideerd, een risico van een investering met hefboomfunctie. Als de token crasht, wordt het bijgeleende geld vergoed met je initiële investering. De investering is dan weg. Door zijn complete vermogen in PEPE te stoppen, raakte ‘Crypto Nerd’ al zijn geld kwijt. En bij een liquidatie is er geen manier om het geld terug te krijgen.

Advertentie

Toch nog hoop, door ‘godswonder’

De liquidatie viel Crypto Nerd erg zwaar. Onder zijn bericht op X plaatste hij verschillende reacties met suïcidale gedachten. De handelaar vertelde dat hij jaren achter zijn laptop had gespendeerd en relaties had opgeofferd. Hij had in PEPE geïnvesteerd na een positieve aankondiging van Coinbase, maar verloor daarmee jaren werk. Op zijn bankrekening had hij minder dan $1000 staan.

Twaalf uur na zijn schokkende bericht op X werd er plots $180.000 gestort op zijn Binance account. Wat bleek; Binance hanteert geen 100% liquidatie. In plaats daarvan wordt 83% van de investering geliquideerd. De overige 17% wordt later terug op het account gestort, waardoor het in eerste instantie lijkt alsof alles weg is. Desondanks heeft de handelaar bijna $900.000 aan crypto verloren, maar Crypto Nerd zelf bestempelt het als een godswonder.

Alhoewel het zeer pijnlijk is, is het ook een wijze les. Een compleet vermogen investeren met een hefboomfunctie is ontzettend risicovol. Zeker als het gaat om een memecoin als PEPE, waarbij de grootste factor voor stijging de ‘hype’ is. Daarnaast is diversificatie van investeringen ook enorm belangrijk, iets wat hier ook compleet genegeerd werd. 

In dit geval komt de handelaar er nog ‘goed’ vanaf. Hopelijk besluit de handelaar het voortaan anders aan te pakken. Voor nu zal het echter een voorbeeld zijn van hoe het níét moet.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie