Roy van Krieken Roy van Krieken
26/01/2024 19:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2024 13:30

Crypto project van Nederlandse bodem deelt grote plannen: verwachtingen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
planq-crypto

Foto: Shutterstock/insta_photos

Een splinternieuw Nederlands blockchain-initiatief, Planq, heeft grote ambities. Met een missie om financiële inclusie te bevorderen overal ter wereld, heeft het aardig wat hooi op de vork genomen. Maar via een eigen ecosysteem, specifiek bedoeld voor mobiele gebruikers, hoopt het echte verandering in de wereld te bewerkstelligen.

Niet langer is het voor slechts een klein groepje mensen weggelegd om met crypto aan de slag te gaan en om van financiële inclusiviteit te genieten als het aan het team van Planq ligt.

De visie en innovatie achter Planq

De visie van Planq is het creëren van een wereldwijde gemeenschap die wordt versterkt door een eigen ‘mobile first’ multi-netwerk cryptocurrency platform. Hiermee streeft Planq ernaar financiële vrijheid toegankelijk en transparant te maken voor iedereen, ook mensen zonder computer.

Opmerkelijk is namelijk dat Planq het eerste crypto-project is dat zich volledig richt op bruikbaarheid op mobiele platforms. Voorheen lag eigenlijk altijd de focus op desktop-gebruikers. Planq slaat dus een unieke weg in en spreekt op deze manier veel meer mensen wereldwijd aan.

Het platform is tevens ‘OS-agnostisch’, wat betekent dat op elk mobiel apparaat web3 applicaties kunnen draaien, ongeacht het besturingssysteem. Dit is cruciaal in een wereld waar meer dan de helft van de bevolking geen toegang heeft tot desktop- of laptopcomputers, maar meer dan 80% wel toegang heeft tot een mobiele telefoon, zij het Android, iOS, of een ander besturingssysteem.

Technologische basis: De Planq blockchain

De Planq Coin (PLQ) is de eigen munt van de Planq blockchain, gebouwd op de Cosmos SDK en gebruikmakend van de Ethereum Virtual Machine (EVM) voor smart-contracten geschreven in Solidity. Het maakt gebruik van het Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme dat wordt gerealiseerd met Tendermint-technologie. Een belangrijk element van de Planq-oplossing is de Cosmos-SDK die modulaire blockchainuitbreidingen ondersteunt, waardoor de functionaliteit van de keten eenvoudig kan worden uitgebreid.

Met Planq kunnen deelnemers dus oplossingen ontwerpen – op hun mobiele telefoons – die de manieren verbeteren waarop gebruikers met elkaar in verbinding staan. Op deze manier breidt Planq de breedte en diepte van crypto effectief uit, waardoor meer gebruikers een plaats krijgen aan de ontwikkeltafel.

Op dit moment is het al mogelijk om PLQ te kopen bij BingX en de decentrale exchange Osmosis, maar in de toekomst zal deze lijst zeker uitgebreid worden met grote en bekende exchanges.

De weg voorwaarts: De roadmap van Planq

Planq heeft onlangs op Twitter een ambitieuze roadmap gedeeld. Hierin worden de ambitieuze plannen van Planq in een concrete tijdlijn geplaatst en krijg je een goed beeld van de toekomstplannen voor het Nederlandse project.

De listing op CoinMarketCap is inmiddels al een feit, een belangrijke mijlpaal voor elk nieuw crypto project. Gedurende de rest van 2024 zullen er nog een heleboel mijlpalen volgen.

Dus ben je geïnteresseerd in dit nieuwe Nederlandse crypto-project, volg Planq dan op X of join de Discord om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen, zoals listings op crypto exchanges bijvoorbeeld.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie