Roy van Krieken Roy van Krieken
26/01/2024 19:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2024 13:30

Crypto project van Nederlandse bodem deelt grote plannen: verwachtingen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
planq-crypto

Foto: Shutterstock/insta_photos

Een splinternieuw Nederlands blockchain-initiatief, Planq, heeft grote ambities. Met een missie om financiële inclusie te bevorderen overal ter wereld, heeft het aardig wat hooi op de vork genomen. Maar via een eigen ecosysteem, specifiek bedoeld voor mobiele gebruikers, hoopt het echte verandering in de wereld te bewerkstelligen.

Niet langer is het voor slechts een klein groepje mensen weggelegd om met crypto aan de slag te gaan en om van financiële inclusiviteit te genieten als het aan het team van Planq ligt.

De visie en innovatie achter Planq

De visie van Planq is het creëren van een wereldwijde gemeenschap die wordt versterkt door een eigen ‘mobile first’ multi-netwerk cryptocurrency platform. Hiermee streeft Planq ernaar financiële vrijheid toegankelijk en transparant te maken voor iedereen, ook mensen zonder computer.

Opmerkelijk is namelijk dat Planq het eerste crypto-project is dat zich volledig richt op bruikbaarheid op mobiele platforms. Voorheen lag eigenlijk altijd de focus op desktop-gebruikers. Planq slaat dus een unieke weg in en spreekt op deze manier veel meer mensen wereldwijd aan.

Het platform is tevens ‘OS-agnostisch’, wat betekent dat op elk mobiel apparaat web3 applicaties kunnen draaien, ongeacht het besturingssysteem. Dit is cruciaal in een wereld waar meer dan de helft van de bevolking geen toegang heeft tot desktop- of laptopcomputers, maar meer dan 80% wel toegang heeft tot een mobiele telefoon, zij het Android, iOS, of een ander besturingssysteem.

Technologische basis: De Planq blockchain

De Planq Coin (PLQ) is de eigen munt van de Planq blockchain, gebouwd op de Cosmos SDK en gebruikmakend van de Ethereum Virtual Machine (EVM) voor smart-contracten geschreven in Solidity. Het maakt gebruik van het Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme dat wordt gerealiseerd met Tendermint-technologie. Een belangrijk element van de Planq-oplossing is de Cosmos-SDK die modulaire blockchainuitbreidingen ondersteunt, waardoor de functionaliteit van de keten eenvoudig kan worden uitgebreid.

Met Planq kunnen deelnemers dus oplossingen ontwerpen – op hun mobiele telefoons – die de manieren verbeteren waarop gebruikers met elkaar in verbinding staan. Op deze manier breidt Planq de breedte en diepte van crypto effectief uit, waardoor meer gebruikers een plaats krijgen aan de ontwikkeltafel.

Op dit moment is het al mogelijk om PLQ te kopen bij BingX en de decentrale exchange Osmosis, maar in de toekomst zal deze lijst zeker uitgebreid worden met grote en bekende exchanges.

De weg voorwaarts: De roadmap van Planq

Planq heeft onlangs op Twitter een ambitieuze roadmap gedeeld. Hierin worden de ambitieuze plannen van Planq in een concrete tijdlijn geplaatst en krijg je een goed beeld van de toekomstplannen voor het Nederlandse project.

De listing op CoinMarketCap is inmiddels al een feit, een belangrijke mijlpaal voor elk nieuw crypto project. Gedurende de rest van 2024 zullen er nog een heleboel mijlpalen volgen.

Dus ben je geïnteresseerd in dit nieuwe Nederlandse crypto-project, volg Planq dan op X of join de Discord om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen, zoals listings op crypto exchanges bijvoorbeeld.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie