Kevin Schijven Kevin Schijven
12/01/2023 10:47 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2023 10:47

Crypto rally zet door: BTC, ETH en meer in plus, Avalanche stijgt 22%

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Analist die bodem correct voorspelde, deelt nieuwe avalanche analyse

Foto: Hakan GERMAN/Shutterstock

De eerst rally van 2023 op de crypto markt zet nog verder door. Vrijwel alle grote koersen staan in de plus en we hebben een opvallende uitschieter er vandaag tussen zitten. Maar houdt deze rally vol na de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) later vandaag? Meer volatiliteit valt in elk geval te verwachten. De totale marktkapitalisatie stijgt met 3,4% naar $922 miljard.

Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin koers breekt $18.000

Afgelopen nacht doorbrak bitcoin (BTC) de $18.000. De koers steeg in de afgelopen 24 uur met zo’n 4% naar $18.165. Buiten de fake-out medio december, is dit de hoogste BTC prijs sinds de FTX crash. Volgens analysebedrijf Glassnode is meer dan 13% van het circulerende aanbod terug in winst. Echter blijven veel analisten nog altijd zeer bearish over de bitcoin koers.

Advertentie

Ethereum koers vindt de $1.400

Ethereum (ETH) trekt wederom ietsjes sterker aan en piekte afgelopen nacht nabij $1.420. Vooralsnog houdt de ether koers stand op $1.400 en staat daarmee vandaag 4,8% in de plus. Ook ETH stond voor het laatst zo hoog tijdens de FTX crash. Volgens analysebedrijf Santiment is de stijging het resultaat van sharks, investeerders met 100 tot 10.000 ETH, die de afgelopen twee maanden fors accumuleerden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto top 10 kleurt voorzichtig groen

Ook de rest van de top 10 grootste crypto kleurt groen, al is het met minder grote cijfers. Binance coin (BNB), ripple (XRP), cardano (ADA), dogecoin (DOGE) en polygon (MATIC) staan allemaal zo’n 1,5% in de plus vandaag.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers

In de top 100 hebben we nog meer stijgers vandaag. Lido (LDO) staat wederom 5% in de plus samen met axie infinity (AXS) en fantom (FTM). Thorchain (RUNE) stijgt met bijna 6% en aave (AAVE) met 6,5%. Near protocol (NEAR) staat 9% in de plus en rocket pool (RPL) zelfs 10,5%.

https://twitter.com/Jasper_ETH/status/1613318003738697730

Nieuwe tegenslag voor ethereum ETF’s, SEC stelt beslissingen uit
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Avalanche koers staat 22% in de plus

Dan hebben we de grote winnaar van de dag: avalanche (AVAX). De analisten van Crypto Insiders zagen al een flinke stijging voor avalanche aankomen, maar de AVAX koers steeg zelfs nog harder dan verwacht door het onderstaande Amazon Web Services (AWS) nieuws.

Avalanche steeg gisterenavond naar een piek van $16,5 en is momenteel zoekend naar support richting $15. Daarmee staat de AVAX koers vandaag maar liefst 22% in de plus.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin SV en Flare crypto top 100 hardste dalers

Tot slot hebben we vandaag echter ook nog een reeks rode koersen, al zijn het op twee uitzondering na geen hele grote percentages. Flare (FLR), die deze week zijn langverwachte airdrop hield, blijft vooralsnog dalen en staat bijna 9% in de min vandaag.

Maar de grootste verliezer uit de top 100 is vandaag het controversiële bitcoin sv (BSV). De BSV koers maakte, in tegenstelling tot de rest van de markt, afgelopen nacht een flinke duik en staat met $40,5 vandaag 9,5% in de min. Die daling heeft mogelijk te maken met de verwijdering van BSV op handelsplatform Robinhood.

Nieuwe Ethereum upgrade maakt het verliezen van private keys verleden tijd
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie