Kevin Schijven Kevin Schijven
08/07/2022 10:18 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/07/2022 10:18

Crypto steeg even hard, maar daalt weer; XRP en MATIC houden sterk stand

icon-ethereum
Ethereum nieuws
XRP, litecoin, chiliz weer hardste stijgers in zijwaartse cryptomarkt

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon gisteren even hard stijgen, maar de koers lijkt inmiddels alweer te corrigeren. Ook de meeste altcoins stegen gisteren fors, maar zijn op het moment van schrijven ook al flink aan het dalen.

De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies kwam afgelopen nacht voor het eerst in weken weer boven $1 biljoen uit, maar zakt momenteel naar $985 miljard. Dat is alsnog een stijging van 2,5% in de afgelopen 24 uur.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum stijgt met 2,4%

Ethereum (ETH) kon deze week flink stijgen, dat heeft mogelijk te maken met hype over de naderende merge. De ether koers piekte echter afgelopen nacht wederom op de $1.265, de top van het huidige koersbereik. ETH leek even support te vinden op $1.240, maar zakt daar momenteel doorheen en keldert even flink. ETH komt op het moment van schrijven op $1.210 uit en staat daarmee alsnog 2,4% in de plus vandaag.

Advertentie

LEO, SOL, DOT in de min

Onder de grootste crypto is leo token (LEO) een uitzondering. De LEO koers kon deze week niet met de rest mee klimmen en zakte in de afgelopen 24 uur met 2,6% naar $5,7. Solana (SOL) steeg gisteren nog wel, maar werd al afgewezen voordat de koers bij $40 aankwam en zakt momenteel terug onder $37 waardoor SOL 0,9% in de min staat vandaag. Ook polkadot (DOT) steeg gisteren hard en tikte even $7,5 aan, maar zakt nu snel onder $7 waarmee koers al 0,7% in de min staat.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

ADA, BNB terug naar zelfde prijs

Cardano (ADA) doet ongeveer hetzelfde, piekte afgelopen nacht op $0,49, maar zakt nu weer onder $0,47 waarmee de koers op dezelfde prijs als 24 uur geleden uitkomt. Ook binance coin (BNB) zakt momenteel terug naar $238, dezelfde prijs als 24 uur geleden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

DOGE, AVAX iets in de plus

Dogecoin zakt momenteel naar $0,069 nadat de koers op $0,073 piekte, maar lijkt hier wellicht support te vinden en staat alsnog 0,6% in de plus vandaag. Ook avalanche staat alsnog 1% in de plus, werd vannacht op $21 afgewezen en komt nu op $19,6 uit.

Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

TRX, SHIB stijgen iets sterker

Tron (TRX) houdt vooralsnog iets beter stand vanochtend en staat daarom alsnog 2,2% in de plus vandaag. De TRX prijs ligt momenteel op $0,068. Shiba inu (SHIB) zakt vanochtend wel hard, maar steeg ook gisteren hard waardoor koers alsnog 2,4% in de plus staat. SHIB komt momenteel op $0,0000108 uit.

XRP en MATIC stijgen het hardst

Ripple (XRP) steeg afgelopen nacht nog sterker en houdt vanochtend ook sterker stand. XRP staat daarom alsnog 4,6% in de plus vandaag en komt momenteel op $0,347 uit. Onder de grootste crypto is polygon (MATIC) weer de sterkste stijger en staat vandaag 7,5% in de plus. MATIC zakt momenteel echter iets naar $0,56.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers

In de top 100 zien we dat fantom (FTM) en bittorrent (BTT) zo’n 4% in de plus nog staan vandaag. Voor cronos (CRO) en internet computer (ICP) is dat 5%. Curve (CRV), neo (NEO) en defichain (DFI) staan al 6% in de plus. Chain (XCN) is met bijna 7% gestegen in de afgelopen 24 uur en aave (AAVE) met meer dan 8%.

EigenLayer maakt groots debuut op Ethereum met al miljarden gestaket
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste dalers

Alhoewel de rode kant vandaag kleiner is, zitten daar toch enkele uitschieters tussen. Enjin (ENJ), graph (GRT), thorchain (RUNE), maker (MKR) en tezos (XTZ) staan ongeveer 3% in de min vandaag. Synthetix (SNX) 4% en basic attention token (BAT) en sandbox (SAND) 5%. Evmos (EVMOS) corrigeert na zijn flinke stijging en zakt met 7%. Tenset (10SET) staat zelfs 9% in de min vandaag.

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere crypto analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van crypto. Via Discord premium omgeving van Crypto Insiders kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Afgelopen week hield onze hoofdanalist, bekend als AppY, een ask me anything (AMA) sessie voor onze premium leden. Deze is nu voor iedereen terug te zien en staat vol met zeer interessante technische analyses!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie