Crypto uitbraak: ethereum, solana stijgen keihard, maar houdt dit vol?

De cryptocurrency markt brak gisteren uit en vrijwel alle koersen uit de top 100 kleuren groen vandaag. Bitcoin (BTC) maakte een flinke sprong na de publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) en enkele altcoins stegen nog harder. De totale marktkapitalisatie staat 6,5% in de plus en komt weer voor het eerst sinds 11 juni boven $1,2 biljoen uit.

Ethereum stijgt met 11%

Ethereum (ETH) hield kort voor de inflatiecijfers al stand op $1.700. Na de CPI brak de ether koers direct door $1.800 en kwam toen uit rond $1.845. Ook daar brak ETH enkele uren later doorheen en piekte uiteindelijk rond $1,910, de hoogste prijs sinds 1 juni.

Toch lijkt ETH vanochtend wat moeite te hebben om $1.900 daadwerkelijk te heroveren en zakt de koers naar $1.890 op het moment van schrijven. Toch staat ETH daarmee maar liefst 11% in de plus vandaag. Ondertussen is laatste “testnet merge” met succes uitgevoerd, de “mainnet merge” komt steeds dichterbij.

BNB, SHIB, DOGE in de plus

Binance coin (BNB) blijft vandaag iets achter. Nadat BNB rond $336 piekte, zakte BNB iets, maar de koers lijkt momenteel support te vinden op $330, die onlangs nog als weerstand fungeerde. BNB staat vandaag 3% in de plus. Ook shiba inu (SHIB) maakte een minder grote sprong en staat vandaag 3% in de plus. SHIB komt momenteel op $0,0000124 uit. Dogecoin (DOGE) trekt al iets sterker aan en staat met $0,071 vandaag 4,2% in de plus.

XRP, ADA, MATIC stijgen iets harder

Ripple (XRP) hield al iets steviger stand en staat met $0,38 vandaag 4,4% in de plus. Cardano (ADA) staat 4,8% in de plus vandaag, maar had vanochtend nog wat moeite met $0,545 en zakt nu naar $0,537. Polygon (MATIC) staat al 5,5% in de plus vandaag, en lijkt de huidige $0,94 om te willen slaan in support.

AVAX, DOT, SOL stijgen keihard

Avalanche (AVAX) staat maar liefst 6% in de plus vandaag, maar werd in de afgelopen 24 uur al tweemaal op de $30 afgewezen. Polkadot (DOT) staat zelfs 7,5% in de plus, maar heeft momenteel moeite om boven $9,5 stand te houden. Solana (SOL) is de grote winnaar onder de grootste crypto vandaag. SOL staat 11,4% in de plus, maar lukte vanochtend nog niet om $45 te pakken en zakt nu naar $44,4.

Crypto top 100 hardste dalers en stijgers

Vrijwel de gehele top 100 kleurt groen vandaag. Aleen leo (LEO) token staat 1% in de min en chain (XCN) staat 2,5% in de min.

Basic attention token (BAT), ecash (XEC) iota (MIOTA), filecoin (FIL) en tezos (XTZ) staan 8% in de plus vandaag. Voor ftx (FTT), uniswap (UNI), loopring (LRC), curve (CRV), internet computer (ICP) en eos (EOS) is dat al 9%.

Neo (NEO), vechain (VET), convex finance (CVX), elrond (EGLD), tenset (10SET) en synthetix (SNX) zijn met 10% gestegen in de afgelopen 24 uur. Zcash (ZEC), ceth (CETH) en cosmos (ATOM) staan 11% in de plus. Aave (AAVE) is met 12,5% gestegen, thorchain (RUNE) met zelfs 17% en lido (LDO) met maar liefst 18,5%.

De hardste stijger uit de top 100 is vandaag celsius network (CEL) die maar liefst 31,5% in de plus staat vandaag en al 105% deze week.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze premium leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie