Kevin Schijven Kevin Schijven
21/11/2022 10:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2022 10:15

Crypto weer in rood: Ethereum zakt 8%, XRP 9%, dogecoin 10% en chiliz 15%

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ripple analist waarschuwt voor nieuw dieptepunt XRP koers begin 2023

Foto: solarseven/Shutterstock

De crypto markt kleurt begint de week weer diep in het rood. Veel koersen staan bijna 10% of meer in de min ten opzichte van 24 uur geleden terwijl ze al diep in het rood staan sinds de FTX crash.

De problemen na het FTX drama blijven nog steeds opstapelen en steeds meer bedrijven komen onder druk te staan. Ondertussen kleuren ook andere financiële markten rood vanwege zorgen over een mogelijke recessie. De totale marktkapitalisatie zakt met 4,9% naar $826 miljard, het laagst niveau sinds begin 2021.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin houdt nog stand op $16.000

Bitcoin (BTC) zakte met bijna 4% afgelopen nacht, maar vooralsnog houdt de support rond $16.000 stand. Miners komen nog zwaarder onder druk te staan doordat de mining difficulty naar een nieuw record stijgt en men maakt zich zorgen over het BTC fonds van Grayscale.

Toch ziet niet alles er slecht uit voor bitcoin, toont analist Will Clemente hieronder aan. Bitcoin houdt dan ook beter stand dan de meeste andere crypto vandaag.

Advertentie

Ethereum zakt bijna 8%

Ethereum (ETH) staat vandaag al bijna 8% in de min en zakt vanochtend naar $1.115. Dat is nog niet zo laag als tijdens de FTX crash, maar de prijs komt al in de buurt. Blijkbaar is de ‘FTX hacker,’ of eigenlijk de financiële toezichthouder van de Bahama’s, ether aan het dumpen:

Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP en DOGE zakken het hardst in top crypto top 10

Binance coin (BNB) en cardano (ADA) houden vandaag iets sterker stand. Desondanks zakt BNB met 5,5% naar $257,5 en ADA met 6,5% naar $0,3. Dan lopen de rode cijfers echter al snel op.

Polygon (MATIC) zakt met bijna 8% onder $0,8. Ripple (XRP) staat al 8,8% in de min en komt op $0,35 uit. Dogecoin (DOGE) is de grootste verliezer uit de top 10 en zakt met 9,5% naar $0,076.

Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Chiliz hardste daler crypto top 100

In de top 100 ziet het er ook somber uit. Synthetix (SNX), decentraland (MANA), terra luna classic (LUNC) en axie infinity (AXS) staan allemaal meer dan 10% in de min vandaag. Near (NEAR) zakt met 11,5%, en algorand (ALGO) en ecash (XEC) zelfs met 12,5%. Ethereumpow (ETHW) zakt maar liefst 13,5% vandaag.

Maar het is chiliz (CHZ) die het diepst in het rood staat. CHZ was de afgelopen tijd nog een van de hardste stijgers op de markt, maar staat vandaag 15,5% in de min en komt rond $0,19 uit. Was de recente stijging in aanloop naar het WK een voorbeeld van een “buy the rumour, sell the news” fenomeen?

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie