Robin Hazekamp Robin Hazekamp
16/04/2024 20:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2024 19:33

Crypto-whales kopen miljoenen aan memecoins tijdens crash

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto Radar: memecoins stelen de show in groene cryptomarkt

Foto: Maurice Norbert/Shutterstock

Een flinke dip in de markt veroorzaakt vaak een hoop reactie vanuit cryptohandelaren. De één verkoopt in paniek, terwijl de andere handelaar zich juist meer inkoopt. Dat laatste besloten twee Solana (SOL) whales afgelopen weekend te doen met meerdere memecoins.

Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Crash op de cryptomarkt

In het weekend kwam het nieuws naar buiten dat Iran besloot Israël aan te vallen met drones. Deze gebeurtenissen hadden een grote impact op de cryptomarkt. Zo zakten vrijwel alle coins in korte tijd hard naar beneden. Hierdoor werden veel posities geliquideerd, wat het neerwaartse effect alleen nog maar verder versterkte. Naast bitcoin (BTC) en de verschillende altcoins, daalde zelfs goud en zilver in waarde door de situatie in Israël.

Whales kopen en verkopen tijdens crash

Ondanks de dip kwamen er uit een blockchain analyse van Lookonchain twee Solana whales naar voren, die hun wallets flink hebben uitgebreid. Zo kochten zij onder andere Slerf (SLERF), Book of Meme (BOME) en Jeo Boden (BODEN). Deze transacties vonden plaats op de handelsplatformen van Binance en Kucoin. De whales gaven samen ruim twee miljoen dollar uit aan de memecoins.

Volgens Lookonchain waren zeker niet alle whales flink aan het inkopen. Zo zagen zij vier whales, welke uit paniek op of rond het diepste punt van de dip een grote hoeveelheid verkochten. Samen verkochten zij 5,68 miljoen dogwifhat(WIF) met een totale waarde van maar liefst 12 miljoen dollar. 

Advertentie

“Buy the dip”

Dat whales profiteren van een grote crash op de cryptomarkt komt vaker voor. Zo ook vorig jaar, toen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verschillende crypto exchanges aanklaagde. Grote spelers op de markt worden niet afgeschrikt door grote dips. Zij zien dit meestal als een perfect moment om zich meer in te kopen.

Tijdens een dip is de term “buy the dip” veel gehoord in cryptoland. Cryptohandelaren die veel vertrouwen hebben in een specifieke coin, besluiten op deze momenten vaak om nog meer in te kopen tegen een gunstige prijs.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie